Aleš Primc se po mnenju predstavnikov SŠK-ja zavzema za iste vrednote kot oni. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Primc se po mnenju predstavnikov SŠK-ja zavzema za iste vrednote kot oni. Foto: MMC RTV SLO

"V Komisiji Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) podpiramo prizadevanja tistih civilnodružbenih organizacij, ki se v javnosti zavzemajo za ohranitev vrednote družine," so sporočili.


Dodajajo, da je bil nastop Primca iz iniciative Za družino in pravice otrok dogovorjen, povabili so ga sami in v skladu s stališči Katoliške cerkve.

V SŠK-ju poudarjajo: "Omenjeno javno zavzemanje za vrednoto družine razumemo kot del ustavno zagotovljene pravice do svobode govora in izražanja."
Delijo tudi mnenje z iniciativo, da je družinski zakonik ideološko sporen, "saj redefinira vrednoto družine, izenačuje zakonsko zvezo z istospolno partnersko skupnostjo in odreka pomen materinstva in očetovstva za vzgojo otrok".

Dodajajo, da laiki zunaj cerkvenih obredov pogosto nagovarjajo vernike, za Primca pa so se odločili, ker je iniciativa trenutno "najbolj dejavna organizacija na področju javnega zavzemanja za vrednoto družine in zato najbolj primerna, da neposredno predstavi svoje aktivnosti".
Kristjani za vrednote družine v družbi
V okviru praznovanja praznika Marijinega vnebovzetja na Brezjah so bili v ponedeljek navzoči tudi predstavniki civilne iniciative Za družino in pravice otrok. Vernike je nagovoril njen predsednik Aleš Primc, ki je zbrane pozval, naj se kot kristjani skupaj zavzamejo za vrednote materinstva in očetovstva v naši družbi.