Ni še jasno, kako se je pod spornim nakazilom znašel podpis Miklavčičeve. Foto: MMC RTV SLO
Ni še jasno, kako se je pod spornim nakazilom znašel podpis Miklavčičeve. Foto: MMC RTV SLO
Novosti glede zlorabe v KC-ju

Kot je še poročala TV Slovenija, naj bi bil prej denar pripravljen celo vrniti, da le javnost ne bi izvedela za nepravilnosti.

Kot je znano, je v petek Mark Zaman, odvetnik zdaj že nekdanjega svetovalca direktorice, pokazal dokument, iz katerega je razvidno, da se je pod sporno nakazilo podpisala tudi sama generalna diektorica KC-ja Darinka Miklavčič. Ni pa jasno, kako jo je Cerkevnik v to prepričal. Po neuradnih informacijah naj bi mu to uspelo s pomočjo prevare, saj naj bi zatrjeval, da dela dokumenta ne more razkriti, ker naj bi bil ta tajen.

Odpovedal notranji nadzor?
Z istim izgovorom naj bi odpravil tudi pravno in finančno službo, ki preverjata nakazila, obenem pa tu trdil, da je Miklavčičeva z vsem seznanjena. Če to drži, del krivde nosi tudi notranji nadzor, katerega zaupanje je Cerkvenik zlorabil.

Sum na druge sporne posle
Kriminalisti nameravajo preveriti tudi druge posle, v katerih je bil udeležen Cerkvenik, saj naj bi neuradno skupaj izginilo kar 500.000 evrov. Njegov odvetnik je že dejal, da o drugih spornih poslih ne ve nič.

Zakaj naj bi Cerkvenik potreboval denar in ali je imel, glede na to, da so bila nakazila namenjena v tujino, tam sodelavce, še ni znano. Vse do letos pa je pri svojih delodajalcih užival veliko zaupanje.

Novosti glede zlorabe v KC-ju