Kam potuje, Dimičeva ni želela razkriti. Foto: MMC RTV SLO
Kam potuje, Dimičeva ni želela razkriti. Foto: MMC RTV SLO

Ni potrebe, da vas skrbi, da delo ne bi potekalo, kot mora.

Špela Vovk, kabinet predsednika vlade
Borut Pahor
Pahorja je odstop presenetil, a Dimičevo razume. Foto: BoBo
Odziv SDS-a na odstop Simone Dimic. SD odstopa ne komentira.
Dimičeva odstopila

Dimičeva je v javnem pismu, v katerem je sporočila svojo odločitev, zapisala:

________________________________

Spoštovani gospod predsednik,

Sporočam Ti, da sem se z današnjim dnem odločila odstopiti s položaja vodje Tvojega kabineta. Tega nisem storila zato, ker bi se čutila krivo za obsodbe, ki sem jih deležna s strani javnosti, temveč zato, ker mi neskončen obseg potrebe po njihovem zanikanju ali pojasnjevanju ne omogoča več tako intenzivnega in osredotočenega dela, kot ga potrebujem, v času, ko vodiš toliko sprememb na toliko področjih.

Dovoli, da Ti po tej poti izrečem zahvalo za Tvoje nesebično in iskreno zaupanje in se Ti zahvalim za vse kar si zame in za mojo družino storil v življenju.
Poleg tega Ti moram povedati, da kljub želji, da bi pojasnila javnosti vse kar jo je zanimalo, je stvar za mojo družino in starše dobila razsežnosti, ki so jih osebno zelo prizadele. Tega nisem sposobna in ne morem prenesti. Jih preveč spoštujem.

Opravičujem se Ti, da Ti odtegujem pomoč prav zdaj, ko jo najbolj potrebuješ. Toda tega pritiska, ne jaz ne ljudje, ki jih imam rada ne morejo več zdržati.
Problem je, da ne gre več za to kaj je res in kaj ne. Zato je zdaj prav, da se poslovim.
Vem, da si mi rekel naj se borim za svoj prav, če nisem storila nič narobe.
Nisem, toda ne morem več.

Z velikim spoštovanjem in hvaležnostjo doTebe, spoštovani gospod predsednik, odstopam s položaja vodje Tvojega kabineta.

Mag. Simona Dimic
__________________________________

Le nekaj ur po odstopu je Dimičeva s svojim partnerjem Romanom Horvatom z letalom zapustila državo. Na Letališču Jožeta Pučnika so jo ujele kamere TV Slovenija, a tega, kam gre, ni povedala, je poročala novinarka Vesna Deržek.

Premier presenečen, a razumevajoč
"Simona Dimic je odstopila, ni ponudila odstopa," so na vprašanje, ali je premier Borut Pahor njen odstop sprejel, za MMC odgovorili v kabinetu predsednika vlade. Kljub napovedi, da komentarja Boruta Pahorja ne bo, pa se je premier vendarle odzval na odstop dolgoletne sodelavke. "Nepričakovan odstop mag. Simone Dimic me je presenetil, vendar sem ga sprejel z razumevanjem. Moja sodelavka je bila 12 let. Trudili se bomo, da bo delo v kabinetu predsednika vlade do imenovanja novega vodje KPV potekalo nemoteno," je dejal premier.

Kdo bo nadomestil Dimičevo, za zdaj ni znano, v uradu pa so nam zagotovili, da je "skrb, da delo ne bi potekalo, kot je treba", odveč. Namestnica vodje kabineta premierja Boruta Pahorja je Jadranka Gustinčič.

Iz SD-ja so sporočili, da odstopa Dimičeve ne komentirajo, v SDS-u pa odgovarjajo na kratko. "Bil je že čas," so dejali.

Žerjav: Ravnal bi bistveno drugače kot Pahor
Odzvali so se tudi v SLS-u. Predsednik stranke Radovan Žerjav je za MMC dejal, da bi bilo dobro, da se zadeva razčisti. "Sam bi pa ravnal bistveno drugače kot premier. Bistveno drugače," je dodal.

"Gospa Dimičeva je izstopila iz krogov vlade in krogov okoli gospoda Pahorja, da ni več povezana z vladnimi variantami in da se lahko tisto, kar se je dogajalo do zdaj, še naprej nadaljuje," pa je odstop Dimičeve komentiral Zmago Jelinčič (SNS).

Ni potrebe, da vas skrbi, da delo ne bi potekalo, kot mora.

Špela Vovk, kabinet predsednika vlade
Odziv SDS-a na odstop Simone Dimic. SD odstopa ne komentira.
Dimičeva odstopila