Urša Srdič se je v Dnevnik javljala iz Murgel. Foto: MMC RTV SLO
Urša Srdič se je v Dnevnik javljala iz Murgel. Foto: MMC RTV SLO
Grožnje ekipi TV Slovenija
Kdo je prenavljal hišo Dimičeve?

Poročanje o odmevni zgodbi, v katero je vpletena vodja kabineta predsednika vlade Simona Dimic, je botrovalo incidentu, v katerega je bila vpletena ekipa Televizije Slovenija, ki se je javljala v oddajo Dnevnik. Snemalec Miro Geč je novinarki Vesni Deržek za Odmeve povedal: "Ko smo končali z vklopom, ko sem začel pospravljati kamero, se je ob meni ustavilo belo vozilo, odprla se je šipa na nasprotni strani, neznan gospod pa me je vprašal, kje imamo našo čedno novinarko. Sem se še pohecal, sem rekel, ja, res je lušna, medtem pa je neznanec prekinjeno močno stopal po gasu, nato pa je izrekel stavek, češ bolje, da bi šla kaj drugega delat, ne pa te stvari".

Ob tem je snemalec dodal, da je šlo za vozilo znamke Mitsubishi Pajero s tujo, dubajsko registracijo, ki je nekaj časa še krožilo okoli ekipe, nato pa se je odpeljalo. Snemalec je povedal, da je šlo po njegovem mnenju zagotovo za ustrahovanje, saj podobnega še ni doživel, novinarka, ki je poročala s terena, Urša Srdič pa je ob tem dodala: "Morda se vse skupaj sliši trapasto, ampak ko smo bili na tem mestu, smo se počutili ogrožene, in zato smo zadevo prijavili policiji".


Nov dokument prikazal, da so v Murglah delali Vegradovi delavci
V TV Dnevniku so sicer poročali o dokumentu, ki povezuje prenavljanje hiše Simone Dimic v Murglah z gradbenim podjetjem Vegrad. Šlo je za pogodbo med Vegradom in Krovstvom Vrtačič iz Kamnika za krovsko-kleparska dela na Celovških dvorih, ki naj bi bila nato izvršena na hiši v Murglah, hkrati pa se je izkazalo, da je dela na Celovških dvorih opravil drug izvajalec. Delo v Murglah je opravljalo 34 Vegradovih delavcev, tja pa naj bi jih po navedbah teh delavcev napotil prav takratni vodja gradbišča Celovški dvori Brane Poberžnik.

Primer že preiskuje komisija za preprečevanje korupcije, lotila pa se ga je tudi policija. Simona Dimic povedala, da do konca postopkov ne bo dajala nobenih izjav za javnost. "Navedeni komisiji in morebitnim drugim organom pa bom predložila vso dokumentacijo in podala vse informacije, ko in če bodo to od mene zahtevali," je v izjavi za javnost zapisala vodja premierjevega kabineta.

Grožnje ekipi TV Slovenija
Kdo je prenavljal hišo Dimičeve?