Lahko rečem, da je bila organizacija dobra, če odmislimo občasne kratke stike. Foto: RTV SLO/M. K.
Lahko rečem, da je bila organizacija dobra, če odmislimo občasne kratke stike. Foto: RTV SLO/M. K.

Začelo se je navsezgodaj zjutraj v tiskovnem središču s tiskovno konferenco ministra Andreja Bajuka z evropskim komisarjem Joaquimom Almunio. Nato smo odšli na Bled, kjer je predsednik vlade Janez Janša gostil preostale kolege iz šestih evropskih držav in predsednika Evropske komisije. Sledila je proslava v čast evru in na koncu še pogostitev.

Dobra organizacija, bi lahko rekli na koncu, z nekaj spodrsljaji. Zjutraj nas, na primer, predstavnica za medije v tiskovnem središču ni spustila na avtobus za Bled, kjer je bil fototermin, češ da je ta poln. Ko smo se vendarle dogovorili, pa smo se tja peljali v napol praznem avtobusu. Zanimive so bile postavitve za fototermine, saj niso pazili na dobro osvetlitev, fotografe pa so ovirali ograje in stebri.

Mitja Kandare

Zjutraj je vse čakalo na začetek poročanj, oddajanj, spraševanj itd. Foto: RTV SLO/M. K.
Okoli 10. ure je tiskovno središče še samevalo, a je bilo kmalu kot mravljišče. Foto: RTV SLO/M. K.
Ogrevanje je bilo ob 12. uri, na prvi tiskovni konferenci v Cankarjevem domu. Foto: RTV SLO/M. K.
Napol prazen avtobus mi je dal misliti, potem ko mi je medijska predstavnica urada vlade za informiranje pred odhodom dopovedovala, da zame prostora ni. Katastrofa! Foto: RTV SLO/M. K.
Bled je res ponudil svoje najboljše. Foto: RTV SLO/M. K.
Fotoreporterji so tako nejevoljno čakali na prihod predsedikov. Foto: RTV SLO/M. K.
Predsedniki vlad so si zamislili lepo postavitev, a kaj ko jih je sonce obsijalo le po vrhu glav, kar je bilo, milo rečeno, videti prav smešno. In katera glava se najbolj sveti? Foto: RTV SLO/M. K.
Vhod v Cankarjev dom je bil dobro zastražen. Foto: RTV SLO/M. K.
Ob odprtju razstave o evru v Cankarjevem domu. Foto: RTV SLO/M. K.
Novinarsko središče je bilo zgledno pripravljeno. Tudi informacije so bile vedno na voljo, vsak dogodek pa so najavljali veliki zasloni ob strani. Foto: RTV SLO/M. K.
Na proslavi v Cankarjevem domu je bil dober predvsem kulturni program, žal pa ne tudi govori politikov, ki so si bili vsi bolj ali manj podobni. To je priznal tudi predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso po proslavi na tiskovni konferenci, ki je dejal, da njihovi govori niti slučajno ne morejo preseči nastopa glasbenikov in pevcev na proslavi. Foto: RTV SLO/M. K.
Postroj med slovensko in evropsko himno. Foto: RTV SLO/M. K.