Zbrane je Drnovšek nagovoril kot predsednik Gibanja za pravičnost in razvoj. Foto: RTV SLO
Zbrane je Drnovšek nagovoril kot predsednik Gibanja za pravičnost in razvoj. Foto: RTV SLO

Gibanje želi vedno in povsod ustvarjati pozitivno energijo.

Janez Drnovšek

Predsednik gibanja je zbrane tokrat nagovoril na dvorcu Štatenberg pri Makolah, kjer je nastopilo nekaj glasbenikov, zbrani pa so lahko na stojnicah opazovali različne predstavitve in poizkusili ekološko pridelano hrano ter napitke. Somišljeniki gibanja se letos ne bodo več srečali.

Na srečanju se je zbralo nekaj 100 ljudi, od politikov sta se srečanja udeležila poslanka LDS-a Cvetka Zalokar Oražem in Miha Jazbinšek iz Zelenih Slovenije.

Prvo srečanje gibanja je bilo konec maja na gradu Turjak. Drnovšek je takrat napovedal, da je namen gibanja "ustvarjati vzdušje, ki bo pripomoglo k bolj pravičnim rešitvam na različnih področjih."

Predsednik je na spletni strani gibanja v enem izmed svojih razmišljanj takole strnil namen delovanja gibanja: "Ustanovili smo se za to, da bi izboljševali naše okolje, gradili socialno pravičnost, pomagali starejšim, otrokom, skrbeli za zdravo življenje in ekološko pridelano hrano, bolje skrbeli za živali. In pozitivno mislili. Ne, da bi se kar tako malo prepirali. Ne da bi poudarjali svoj ego, bili pomembni. Ne, da bi od Gibanja in predsednika terjali odgovore, pač pa bi jih sami iskali in ponujali. Se med sabo povezovali, po posameznih področjih, skupinah, inicirali aktivnosti - delali v dobro drugih. Ne zato, da bi sestankovali na veliko in se veliko pogovarjali. Če to želite, pojdite v politične stranke. Ne besede, pač pa dejanja potrebuje gibanje, potrebuje Slovenija, potrebuje svet."

Gibanje želi vedno in povsod ustvarjati pozitivno energijo.

Janez Drnovšek