V kabinetu župana se jim zdi zanimivo, da je dokumente dobil ravno omenjeni portal. Foto: BoBo
V kabinetu župana se jim zdi zanimivo, da je dokumente dobil ravno omenjeni portal. Foto: BoBo

Po poročanju spletnega portala Požareport, ki je pridobil faksimile zaupnega dopisa Dursa specializiranemu državnemu tožilstvu in NPU-ju, so inšpektorji Dursa pri davčnem nadzoru več pravnih in fizičnih oseb, ki so povezane z družino Janković, ugotovili sume kaznivih dejanj.

Zoran Janković naj bi kot župan Mestne občine Ljubljana zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestno občino in občini povzročal finančno škodo, hkrati pa pridobival premoženjsko korist za podjetja, ki so v neposredni ali posredni lasti in upravljanju njegovih ožjih sorodnikov ali njega samega.

Asignacijske pogodbe, na podlagi katerih je denar šel od MOL-a prek Grepa v KLM Naložbe ter Electo Inženiring, pa Durs po poročanju portala šteje kot ponarejanje poslovnih listin in oškodovanje upnikov. Iz kabineta župana so za STA povedali, da Janković z dokumenti ni seznanjen, saj jih sam ni dobil.

"Zanimivo pa je, da je sicer zaupne dokumente dobil spletni portal Požareport.si," so še navedli. Na Dursu pa so dejali le, da o davčnih zavezancih ne posredujejo ne informacij ne dokumentov. Vprašanje v povezavi z dopisom Dursa smo naslovili tudi na NPU in tožilstvo, na odgovore še čakamo.