Slovenija
Teš 6
Teš 6 je bilo do decembra 2009 mogoče ustaviti ali vsaj narediti začasni moratorij in ga na novo strokovno in neobremenjeno premisliti, je dejal Hanžek. Foto: BoBo
Stranka Solidarnost je v soboto objavila državljansko peticijo za odpoklic Boruta Pahorja s položaja predsednika republike zaradi politične odgovornosti pri investiciji v Teš 6. V dveh dneh jo je podpisalo več kot 300 ljudi, danes pa so k podpori pozvali tudi poslance, ki bodo na izredni seji obravnavali poročilo o odgovornosti pri projektu.
VIDEO
Vlade od leta 2004 do 201...

Dodaj v

DZ bo Pahorja, Križaniča in Lahovnika naznanil zaradi suma kaznivega dejanja

Poročilu so v parlamentu namenili pet ur
10. april 2018 ob 07:52,
zadnji poseg: 10. april 2018 ob 20:39
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Za neodgovorno vodenje investicije so krive vse vlade med letoma 2004 in 2012, a ključno je bilo leto 2009, ko je bilo investicijo še mogoče ustaviti, tako poročilo, ki ga je DZ že potrdil, najbolj bremeni vlado Boruta Pahorja in takratna ministra Franca Križaniča ter Mateja Lahovnika. DZ bo proti njim naznanil sum kaznivega dejanja opustitve dolžnega nadzorstva.

DZ je namreč na podlagi končnega poročila ugotovil, da so nekdanja ministra za finance in za gospodarstvo, Križanič in Lahovnik, ter nekdanji premier Pahor kot posamezni nosilci javnih funkcij politično odgovorni za naložbo bodisi zaradi opustitve dolžnostnega ravnanja ali pa celo namernih ravnanj, saj so s tem izpostavili državo oz. javna sredstva nesorazmernemu tveganju zaradi načina financiranja projekta in tveganju, ki je bilo povezano z nadaljnjim obstojem skupine HSE vključno s Premogovnikom.

DZ je na predlog SMC-ja podprl tudi nadgradnjo naslednjega sklepa, in sicer da za Pahorja, Križaniča in Lahovnika pristojnim organom naznani sum kaznivega dejanja opustitve dolžnega nadzorstva oz. nevestnega ravnanja pri opravljanju svojih funkcij.

DZ vladi medtem predlaga, da kot skupščina SDH-ju naloži, da ta od HSE-ja zahteva sprožitev postopka ugotavljanja odškodninske odgovornosti organov vodenja in nadzora v Tešu in Premogovniku Velenju.

Poleg tega je DZ na predlog SMC-ja sklenil prisojnim organom naznaniti tudi kaznivo dejanje krive izpovedbe za nekdanjega direktorja Teša Petra Dermola o izgradnji oz. podaljšanju železniškega tira do Teša 6.

DZ je tudi sklenil organe pregona pozvati, da se seznanijo s poročili komisije in vso med parlamentarno preiskavo pridobljeno dokumentacijo zaradi sumov storitev kaznivih dejanj pri naložbi.

Največjo odgovornost nosi Pahorjeva vlada
Predsednik komisije DZ-ja za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v Teš 6 Matjaž Hanžek je ob začetku obravnave pojasnil, da je v končnem poročilu povzet le bistveni del ugotovitev, ostalo je še marsikaj neodgovorjenega, kar pa komisija prepušča pristojnim organom, policiji, tožilstvu in sodišču.

Ključna ugotovitev preiskovalne komisije sicer je, da so vse vlade od leta 2004 do leta 2012 ravnale neodgovorno ali vsaj malomarno ter podrejeno Termoelektrarni Šoštanj (Teš), največja politična odgovornost pa je na vladi 2008-2011 oz. Pahorjevi vladi. Predvsem politično odgovornost nosita takratna ministra Križanič in Lahovnik.

Pahorju komisija očita, da je januarja 2009 ustanovil strateški svet za energetiko, a zaradi pritiska lobijev, ki so bili za investicijo, seje ni sklical več kot eno leto. Ob ponovnem sklicu sveta pa so bile dokončno podpisane vse pogodbe in vplačani prvi obroki. Teš 6 je bilo do decembra 2009 možno ustaviti ali vsaj narediti začasni moratorij in jo na novo strokovno in neobremenjeno premisliti, je dejal Hanžek.

Janševa vlada preveč sledila željam investitorjev
Politično odgovornost nosi tudi vlada med letoma 2004 in 2008, torej vlada Janeza Janše, in sicer za sprejemanje odločitev, ki jih ni dovolj premislila in je predvsem sledila željam investitorjem. S tem nosijo politično odgovornost poleg celotne vlade predvsem takratna ministra za gospodarstvo in finance, Andrej Vizjak in pokojni Andrej Bajuk, pa tudi premier Janša.

Politično odgovornost po oceni komisije nosijo tudi poslanci in poslanske skupine, ki maja 2009 niso prisluhnili opozorilom, ampak so agresivno podpirali tako investicijo in napadali tiste, ki so na probleme opozarjali. Med njimi so po navedbah komisije poslanske skupine SD, LDS in Zares.

Kontič in Meh pritiskala na DZ
Politično odgovornost nosita tudi takratna poslanca Bojan Kontič in Srečko Meh, ki sta "s poslanskimi vprašanji in vlaganjem predloga zakona o državnem poroštvu pritiskala na DZ in vlade, da čim prej in brez strokovnega premisleka podprejo tako investicijo".

Politično odgovornost nosi tudi Janševa vlada iz leta 2012, ker se ni pred podporo zakona o poroštvu prepričala o resničnosti in izvedljivosti zavez, ki so jih v zameno za potrditev državnega poroštva za 440-milijonsko posojilo Evropske investicijske banke dali Teš, HSE in Premogovnik Velenje.

Pahor ugotovitve komisije zavrača
Nekdanji predsednik vlade Pahor, zdaj predsednik države, je znova zavrnil ugotovitev preiskovalne komisije DZ-ja za Teš 6, da največjo politično odgovornost za projekt nosi njegova vlada. Projekt se po njegovih pojasnilih ni začel in ne končal v času njegove vlade, večina podražitev pa izhaja iz pogodbe, podpisane pred nastopom njegove vlade.

Zavrnil je tudi krivdo, da Teš 6 ni bil izveden po zakonu o javnih naročilih. "Vlada Boruta Pahorja je leta 2011 celo sprejela sklep, s katerim je naložila, da mora Teš spoštovati zakon o javnem naročanju," je poudaril.

Pahor je ob tem še spomnil, da investicije ni vodila in izvajala vlada ali ministrstvo, pač pa Termoelektrarna Šoštanj (Teš), ki je v lasti HSE-ja in le posredno v državni lasti. Po zakonu o gospodarskih družbah je jasno določena odgovornost za vodenje in izvajanje investicij, pravila korporativnega upravljanja državi kot posrednemu lastniku Teša pa ne dovoljujejo poseganja v vodenje poslovne politike, je še navedel.

Al. Ma., Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
sv
# 10.04.2018 ob 08:02
A mi lahko nekdo razloži smiselnost teh preiskovalnih komisij in poročil? Razen finančnih koristi za člane komisij, seveda. Nikoli nisem zasledil nobenih posledic. In ko sem gledal posnetke, kako se vabljeni obnašajo do članov komisij, mi je popolnoma jasno, da je vse skupaj samo farsa. Nobenega spoštovanja, nobenega "strahu", ... Bolj se folk boji snežaka zunaj, kot teh komisij. Še en brezzobi tiger na sončni strani Alp.
SamoRes
# 10.04.2018 ob 08:12
S tem nosijo politično odgovornost poleg celotne vlade predvsem takratna ministra za gospodarstvo in finance, Andrej Vizjak in pokojni Andrej Bajuk, pa tudi premier Janša.
Največja politična odgovornost pa je na vladi 2008-2011, torej vladi Boruta Pahorja.

Pahorja ste za nagrado že izvolili, sedaj dajte še Janšo.
Pa pomilostit bavčarja naj bo notranji minister nove vlade, Zidar za gospodarstvo in tako naprej.
samogledam
# 10.04.2018 ob 08:04
in kot je videti, so o vseh projektih odločali prekaljeni stari mački v politiki z znanjem iz akademije...lahko govorite karkoli, ampak tisti bivši ključavničar je znal veliko bolj transparentno vodit projekte v svoji državi, kot to počnete politiki z doktorskimi naslovi v demokraciji. Solit se pejte !
FolkloraS
# 10.04.2018 ob 10:46
Vedno eni in isti akterji SD=SDS ali obratno!!!!!
FolkloraS
# 10.04.2018 ob 10:43
Kako kaj peticija okoli odstopa predsednika države?
sas
# 10.04.2018 ob 11:50
Torej ne voliti ne SD, ne SDS in ne SMC?

Ja saj ... SD so očitno sami lopovi, SDS še poleg tega živijo v letu 1945 - 1990 in jih še zdaj partizani preganjajo, SMC so čisto zgubljeni in koalicijska partnerja pometata z njimi, Šarac bo ista zgodba kot SMC - verjetno še slabši, DESUS spravi skupaj samo cirkusantske izpade Erjavca, LEVICA je proti vsemu in vsakemu, potem še župniki iz NSI ostanejo , ... ostalo pa ni niti omembe vredno.

super izbira :)
m72
# 10.04.2018 ob 11:04
Zdaj pa se bo videlo kdo je kdo. Ravno pravi čas, pred volitvami. Da tisti, ki še ne vedo koga obkrožiti, ugotovijo koga ne obkrožiti :-)
Binder Dandet
# 10.04.2018 ob 12:38
@godzila:
"Samo največji bedak gre širit termoelektrarno, v dobi alternativnih virov."

Ni tako preprosto. Voda ni stanovitna, vetra nimamo, sonca premalo. Edina alternativa je JE. Glavni problem torej ni v odločitvi za TE (čeprav sem sam zelo grajal to odločitev, ker pomeni, da bom še na sprehodih z vnuki čez 30 let gledal na dimnike), ampak v kriminalnem vodenju projekta.
a.vehar
# 10.04.2018 ob 10:02
Vsaka čast Jelki Godec, ki je prišla do dna tej aferi z žilnimi opornicami!
penzl
# 10.04.2018 ob 08:13
Vrrana vrani...
Bivši uporabnik
# 10.04.2018 ob 13:46
Eden od krivcev za preplacan TES takratni gospodarski minister Matej Lahovnik se je po sprejetju sklepa o izgradnji preracunljivo umaknil iz vlade. Danes ga boste nasli kot komentatorja na desnicarskih televizijah, portalih in Slovenskih novicah kjer zavzeto pljuva po stranki katere minister je bil. Ze ve zakaj.
mkrebs
# 10.04.2018 ob 11:23
Torej ne voliti ne SD, ne SDS in ne SMC?
Partizan Miha
# 10.04.2018 ob 18:09
Res imam rad moj Slovenski narod, za to, ne bom nidar volil za našga pahorčka in janeza. Teš6 je spomnik sramote in škode, ki sta jo dotična storila mojemu narodu !
Partizan Miha
# 10.04.2018 ob 17:56
"Končno poročilo preiskovalne komisije glede Teša 6 najbolj bremeni Pahorjevo vlado"

Najbolj kriv pahor, za njim pa takoj janez. Zakaj jih potem še volimo ? Aja, strah nas mora biti novih obrazov in zato moramo voliti stare obraze, ki so nas že pokradli... Pa dobro moji dragi Slovenci in še dražje Slovenke ;) a se imamo kaj radi ? A nam je ostalo še kaj zdrave pameti ?! Res mi je žal, da očitno večina Slovenskih volicev ne razume gospoda Ajnštajna. Pa ne tipkam o njegovi enačbi E=mc na kvadrat, ampak o njegovem dojemanju realnosti:

The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting a different result.

Moj prevod, kot vedno, brez avrorskih pravic:

Če bomo volili pahorja in janeza, ter zraven pričakovali, da se nam ne bo zgodil še en teš6, smo prokleto NORI !
Titomir
# 10.04.2018 ob 12:06
SD najboolj uničevaljna stranka v zgodovini Slovenije. Zdaj imajo za povrhu vsega pa še najbolj nesposbnega politika vseh časov Židana.
Troyan
# 10.04.2018 ob 17:24
Je Pahor ze podal odstop?
svabo
# 10.04.2018 ob 19:52
Nihče ni nad pravico do občutka pravičnosti, ki jo morajo imeti državljani v normalni državi. Zato zares kam smo padli. Ko zakonodajna oblast v svojem poročilu presodi, da nekdo nosi odgovornost za nekaj stomilijonv preplačani megalomanski projekt, potem je čas do informacije o odstopu krivca, ki še opravlja zelo pomembno politično funkcijo, tisti čas ko rabijo novinarji za pot iz parlamenta v predsedniško palačo. Če predsednik države ne bo odstopil sam ga je potrebno odstaviti. Ostati predsednik ob takem poročilu je znak, da se dela norca iz vseh davkoplačevalcev in ne prizna državljanom pravice do občutka za pravičnost.
komsomolec
# 10.04.2018 ob 19:22
zdaj gremo
tri
dva
ena
pahor odstop
pahor odstop
pahor odstop
Ples
# 10.04.2018 ob 21:19
@sv
A mi lahko nekdo razloži smiselnost teh preiskovalnih komisij in poročil? Razen finančnih koristi za člane komisij, seveda. Nikoli nisem zasledil nobenih posledic. ...

Smisel teh komisij DZ je v odkrivanju politične odgovornosti. Edino te komisije lahko to naredijo. Potem je pa na politikih, kako se na to odzovejo - in na ljudeh, kako volijo na naslednjih volitvah.
Vse drugo je delo pristojnih organov, ali oziroma kako peljejo čisto običajne procese ugotavljanja kazenske odgovornosti ...

Se strinjam, v Sloveniji ne deluje ne prvo ne drugo.
Ampak mogoče se vseeno malo zamislimo glede prvega: Ali res volivci moramo čakati, da neko sodišče nekaj zmelje ali da politik sam odstopi - ali imamo mogoče moč, da to politično odgovornost kaznujemo na volitvah?

Pahor, Križanič, Lahovnik, Janša, Vizjak, Kontič, Meh ... - vsaj nekaj od njih jih bo kandidiralo na naslednjih volitvih, parlamentarnih ali lokalnih ...
ikacbe
# 10.04.2018 ob 17:00
Vsi kradli, nihče kriv....
samogledam
# 10.04.2018 ob 16:03
Grozljivo....prazna dvorana ! Poslanci bi morali na tej seji vsi sedet zato so plačani, obtožbe so bile osebne in to bi morali poslušat vsi politiki ki se ustijo, da so primerni kandidati za naslednje volitve. Noro, jaz bi jim za danes odtrgal od plače neudeležbo v DZ.
taprav gorenc
# 10.04.2018 ob 21:12
Borut nikoli nič kriv ,vse je delal prfektno ! Volte ga voli !
mostnica
# 10.04.2018 ob 20:16
Samo malo se odpre zastor, pa se že vidi strahotna škodljivost slovenske politične "elite". Ki so uničili državo Slovenijo in jo še uničujejo- od Pahorja, Janše, pa Lahovnikov...Škoda se pa meri v sto milijonih evrov. Pahorja bomo pa še pet let gledali, kako afne gunca po rdečih preprogah....ker je to pač Slovenija
Belerofont
# 10.04.2018 ob 18:17
Takoj odstopit in vračat od svojih prihodkov!
glasnost
# 10.04.2018 ob 18:10
V dvorani je komaj kakih 20 poslancev. Očitno razpravljajo o neki obskurni temi.
anomiselu
# 10.04.2018 ob 17:38
Sedaj bodo vsi vpleteni podlegli znanemu slovenskemu sindromu "mi nismo nič krivi in za nič odgovorni". Kar se pa Pahorja tiče, zanj in njegovo totalno blaziranost je pa sploh škoda izgubljati besed.
FolkloraS
# 10.04.2018 ob 10:44
Če hočeš zadevo pomesti pod preprogo ali zaviti v celofan, ustanoviš komisijo in potem se to ponavadi vleče do onemoglosti. Najpogosteje ne pridejo do zaključka.
Sandalovina
# 10.04.2018 ob 19:06
Ja, kriminalka in istočasno grozljivka. Hvala, g. Hanžek in člani komisije za poročilo, ki razkriva kdo in kaj smo= skorumpirana kvazi država. Poročila vseh štirih komisij dokazujejo, da država in njene institucije ne opravljajo svojega dela. To, da na mestu predsednika države imamo človeka, ki je soodgovoren za dogajanje okrog TEŠ6, pove tudi vse o ljudeh, ki ga vztrajno volijo.
S temi poročili se korupcija ne bo končala. Obeta se nam nov TEŠ6 v obliki projekta 2. tir. Prav smešno je udrihanje poslancev SMC po vseh pri tem, da netransparentno in kadrovsko sporno
vodijo ta projekt. Pričakujmo čez nekaj let novo preiskovalko v zvezi s tem projektom. Dobro je, da vsa ta poročila prijhajajo tik pred volitvami in morebiti bo pamet srečala slovenske volilce in ne bodo volili strank, ki so tej državi in narodu povzročili ogromno škodo.
Partizan Miha
# 10.04.2018 ob 17:13
Izakos
"Še ena velika kraja, ki so jo izvedle leve stranke s SD na čelu."

Moram te malce popraviti, ker očitno nisi prebral članka do konca.
"S tem nosijo politično odgovornost poleg celotne vlade predvsem takratna ministra za gospodarstvo in finance, Andrej Vizjak in pokojni Andrej Bajuk, pa tudi premier JANŠA !"

Če že obtožuješ, obtoži vse, ki se krivi, da namerno izpuščaš "svoje" je neukusno. Teš6 je sramota tako levih kot desnih. Mimogrede, a za objektivnost, si kdaj že slišal ?
rumalina
# 10.04.2018 ob 09:09
Predvidevam, da bo poročilo zdravstvene komisije padlo, ali pa bo sprejeto s figo v žepu, ker v poročilu piše, da se je verjetno iz kraje pri nakupu žilnih opornic financirala režimska mladina, lovke pa segajo v vrh tožilstva.
gorcin
# 10.04.2018 ob 20:55
Pahor in ostali... sramota. In za vas in za nas.
KLIPAN
# 10.04.2018 ob 20:54
Nekateri že leta opozarjamo, da sta sds in sd najbolj škodljivi stranki.
Verniki teh strank seveda tega ne razumejo.
el CARTEL
# 10.04.2018 ob 20:47
DZ bo Pahorja, Križaniča in Lahovnika naznanil zaradi suma kaznivega dejanja

v normalnih demokracijah bi predsednik ob sumu kaznivega dejanja ODSTOPIL

nemški je odstopil zaradi domnevnega plagijata (torej napačnega citiranja v doktorski disertaciji), ne pa kaznivega dejanja
SMERŠ
# 10.04.2018 ob 17:18
kdo bo za to kazensko odgovarjal? LOPOVI
nonparel
# 10.04.2018 ob 13:48
Koliko je verodostojno delo in to končno poročilo Logarjeve preiskovalne komisije lahko sklepamo iz dejstva, da ta komisija ni preiskovala obdobja Janševe vlade 2004-2008 ko je nastal največji del bančne luknje zaradi tajkunskih in cerkvenih nikdar poplačanih kreditov. Aja, plačujejo jih slovenski davkoplačevalci. Takšno preiskovanje kar kriči od pristranskosti.
Edino korist od teh preiskovalnih komisij imajo predsedniki in člani komisij, ker jim kar krepko več priteče v njihove žepe.
godzila
# 10.04.2018 ob 13:18
Binder Danted@
Zakaj potem niso začeli postopka za nacionalizacijo nuklearke, a si hrvati ne morejo sami postaviti svoje termo elektrarne?
Zdaj boš verjetno rekel, da ni tako preprosto, ampak dejstva so jasna, vsi objekti nekdanje SFRJ so postali izključna last posameznih republik, kjer so bili tudi postavljeni.
Tam nižje od mene poznam kmeta, ki so mu eksperimentalno postavili malo vodno elektrarno, dela že desetletja, iz tistega grabna potegne trikrat več energije kot jo rabi njegov skromen industrijski obrat. Nisem še slišal, da bi imel z elektrarno kakšne probleme.
Alternativni viri niso bili nikoli zamišljeni kot zamenjava za fosilno in jedrsko energijo, njihova odločilna prednost je v raznovrstnosti pristopov in številu, če ni vetra, je sonce, pa elektrarne na bio maso in tudi na termalno vodo, odvisno od okolja, povsod pa je mogoče inštalirati najmanj enega od teh sistemov.
Saj niso začeli projektirati TEŠ iz nič, samo nov blok so razširili, zračunali so pa kot, da bi šli sredi puščave gradit celo mesto. En sam dodatek je torej dražji kot cel obstoječi sistem termo elektrarne skupaj, kar je preprosto nezaslišano.
Zakaj sploh rabimo tako moč, učinkovitost elektrarne pada tudi z razdaljo do uporabninov, mi pa nimamo, nočemo imeti in tudi ne načrtujemo težke industrije. Kdo potem rabi TEŠ, če mi bo tudi tokrat kdo omenil hrvate, že vnaprej povem, da bom znorel.
Bivši uporabnik
# 10.04.2018 ob 10:28
Zmeraj iste barabe: Vizjak, Janša in ostali. Da jih ni sram! Riba pri glavi smrdi!
MZ
# 10.04.2018 ob 08:28
Toliko nekih komisij zaradi nepravilnosti pri javnem naročanju, pa se še nikomur ni nič zgodilo...da bi se pa javno naročanje karkoli spremenilo v smer manjše koruptivnosti, pa tudi še nismo videli. Saj ni problema - če se že zatakne, pa se hitro dvigne davek tu, trošarina tam, pa je zadeva pometena pod preprogo.

Pa da ne bo pomote, ni v tujini zadeva nič kaj dosti drugačna...le da se v masi to bolj izgubi, kot pri nas, ko se praktično vsi med sabo poznamo.
božo1
# 10.04.2018 ob 08:25
vsem ministrom za zdravje od leta 2003 do leta 2016 očita objektivno odgovornost. Zdajšnji zdravstveni ministrici, ki opravlja tekoče posle, Milojki Kolar Celarc, pa subjektivno odgovornost.

In kdo lahko pri tem jemlje poročilo Godčeve za verodostojno?
ni maitre
# 10.04.2018 ob 21:16
KLIPAN
Ne bodi naiven, nič se ne bo zgodilo. Malo bodo ropotali do volitev, potem pa nove razprodaje in plenjenja.
Ples
# 10.04.2018 ob 21:08
Zanimivo, tole s peticijo. Verjetno Pahor(jevi) že snujejo taktiko, kako bo ob predaji podpisov rekel: Hvala, ne.

Me pa zanima, koliko podpisov bodo zbrali ...
yoda
# 10.04.2018 ob 20:57
@samogledam
“bivši ključavničar je znal veliko bolj transparentno vodit projekte v svoji državi, kot to počnete politiki z doktorskimi naslovi"
***
Dokler je ključavničar vodil državo, so bili vsi lopovi pod ključem.
severna zvezda
# 10.04.2018 ob 18:01
Še otroci v parlamentu so spregledali Pahorja (včeraj: otroški parlament).

Se je priskutno dobrikal mladim in uporabil ''by-the-way'' krilatico - ob tem pa se je eden od fantov samo prijel za glavo in se začel smejati...... Vidno na posnetku v dnevno-informativnih oddajah. :))
Grešnica
# 10.04.2018 ob 08:16
"bivši ključavničar je znal veliko bolj transparentno vodit projekte v svoji državi, kot to počnete politiki z doktorskimi naslovi"

samogledam, tudi tam si kljub socialni bedi v državi dajal 20% proračuna za vojsko, pa še za 1000 drugih nesmislov, pa tega takrat še nismo vedeli in tudi ne imeli kje prebrati..... ;-)

Saj veš, politiki me - kot državljana - niti več ne prepričujejo, da znajo z mojim denarjem bolje kot jaz. Enostavno me lupijo z davki in ob tem kažejo osle!
ni maitre
# 10.04.2018 ob 22:20
Sandalovina
Smc je pokazal svoj obraz že pri sprejemanju cete. Tam se je točno videlo za katere interese jim gre in da so pripravljeni teptati vse pred sabo za doseganje teh interesov.
pan
# 10.04.2018 ob 21:57
Naj že enkrat nekdo pomete s to sodrgo, ki nam že več kot četrt stoletja greni življenje!!!
sumtb
# 10.04.2018 ob 20:59
V uradni državni tovarni ustvarjanja javnega mnenja bodo naslednji mesec nedvomno znova ugotovili da je pahor najbolj priljubljen politik.
pepar
# 10.04.2018 ob 20:47
Objektivno odgovorni so in prav je da odgovarjajo,čeprav so miljone v žep pospravili čisto drugi fantje.
Tako je to,ko našo državo vodijo ljudje,ki jim v praksi nikjer drugje nebi uspelo,ker so pač nesposobni.
Za v politiko so očitno čisto v redu.
sober
# 10.04.2018 ob 19:26
@Samores: S tem nosijo politično odgovornost poleg celotne vlade predvsem takratna ministra za gospodarstvo in finance, Andrej Vizjak in pokojni Andrej Bajuk, pa tudi premier Janša.
Največja politična odgovornost pa je na vladi 2008-2011, torej vladi Boruta Pahorja.

Pahorja ste za nagrado že izvolili, sedaj dajte še Janšo.
Pa pomilostit bavčarja naj bo notranji minister nove vlade, Zidar za gospodarstvo in tako naprej.

Pa ja... vse izpuščene in še zaprte nazaj na položaj. Itak noben nič ne stori. Zaho bi bil lahko minister za obrambo. Al pa za kulturo...zdej po 3 dnevnem suspenzu, lej koko je sposoben.
Partizan Miha
# 10.04.2018 ob 17:41
ha ha ha,. janšisti nas hočejo prepričati, da je za sramoto teš6 kriv samo sd in pahor. Saj, če bi bil nepismen, slep, in če ne bi prebral članka do konca bi jim še verjel.

Iz članka:
"Vlada med letoma 2004 in 2008, torej vlada Janeza Janše, pa po mnenju komisije "nosi politično odgovornost za sprejemanje odločitev, ki jih ni dovolj premislila in je predvsem sledila željam investitorjem po eni in fascinaciji z velikimi projekti po drugi strani". S tem nosijo politično odgovornost poleg celotne vlade predvsem takratna ministra za gospodarstvo in finance, Andrej Vizjak in pokojni Andrej Bajuk, pa tudi premier Janša!."

Čakam samo še, da mi nekdo proda crknjen akumulator in premajhen nabiralnik......
Kazalo