Fank vztraja, da policija ne bo popuščala nikomur. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Fank vztraja, da policija ne bo popuščala nikomur. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Po Fankovih besedah v primeru preiskovanja prostorov DZ-ja neposrednih pritiskov nanj oz. na policijo ni bilo, določeni preiskovalci pa lahko izjave dane v javnosti vseeno razumejo kot pritisk na njihovo delo, je pojasnil.

Ob tem je pojasnil, da kriminal belih ovratnikov ostaja prednostna naloga policije, kar kažejo tudi rezultati dela. "Samo v lanskem letu smo pri preiskavi gospodarske kriminalitete odkrili za okoli 140 odstotkov večjo gospodarsko škodo kot leto prej. Seveda nikoli ne bomo v celoti zadovoljni z našimi rezultati dela, vseeno pa je potrebno omeniti, da kakovost našega dela v zadnjem obdobju potrjuje tudi vse več pravnomočnih obsodilnih sodb, kar je bila še pred desetimi leti izjema in ne pravilo," je poudaril.

Odločno je tudi zavrnil očitke, da imajo policisti navodila naj se pri nadzoru prometa obnaša inkasantsko. Dodal je, da pa morajo policisti svojo pozornost usmeriti v področje, ki je v nekem trenutku za policijo prednostno.

"Vsak vodja seveda mora od svojih zaposlenih zahtevati, da opravijo naloge, saj je to njegova dolžnost, naloge pa morajo biti posredovane tako, da jih kot smiselne dojamejo tako policiste, kakor tisti, zoper katere se ti ukrepi izvajajo. Vsako odstopanje od takšnega vodenja bi gotovo zahtevalo reakcijo nadrejenih," je prepričan Fank.

Več si lahko preberete v celotnem klepetu, ki je dostopen na tej povezavi.