Na ŠOU-u želijo, da bi se institucije lotile
Na ŠOU-u želijo, da bi se institucije lotile "tistega pravega kriminala", ne pa končnih uporabnikov mehkih drog. Foto: Sabina Zonta
Predsednik ŠOU-a o razlogih za Marihuana marš

Študentska univerza v Ljubljani tako že tradicionalno organizira Marihuana marš, ki je bil tokrat v Argentinskem parku. Predsednik ŠOU-a Jernej Štromajer je za MMC poudaril, da "prohibicija slepi", zato že vrsto let delujejo na področju problematike prepovedanih mamil.

Radi bi namreč spodbudili začetek nove politike na področju problematike mamil. "Želimo, da se preneha z restriktivnimi ukrepi in da se začne z neko proaktivno, državotvorno zakonodajo reševati probleme," je razložil.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate utrinke z Marihuana marša, na desni pa videoposnetek pogovora s predsednikom ŠOU-a Jernejem Štromajerjem.

"Da končni uporabnik mehkih drog ne bi bil kriminalziran"
Po njegovih besedah se zavzemajo za to, da končni uporabnik ne bi bil kriminaliziran in da bi se institucije "lotile tistega pravega kriminala, to so posredovalci drog". Tukaj je treba narediti tudi korake k preprečitvi zlorabe, pa tudi več preventive, je še menil Štromajer in poudaril, da si želijo manj odvisnih od trdih drog, ker je to resnični problem, ne pa uporabniki mehkih drog.

Vendar pa utegne pošiljanje tega sporočila ogroziti vreme, saj je bila udeležba zelo skormna, še tisti, ki so prišli, pa se niso družili okoli odra, temveč so se raje odmaknili in v miru pokadili džojnt ali dva. Nastopajoči glasbeniki, Slon in sadež, Zoster, Bro in Zlatko so tako samevali, sicer pa tudi varnostniki in dežurna zdravniška ekipa niso imeli popolnoma nobenega dela.

Predsednik ŠOU-a o razlogih za Marihuana marš