Gantar se bo odzval vabilu Jožeta P. Damijana. Foto: BoBo
Gantar se bo odzval vabilu Jožeta P. Damijana. Foto: BoBo

Začasni zastopnik stranke DeSUS Tomaž Gantar se bo odzval vabilu vodilnega pobudnika koalicije ustavnega loka Jožeta P. Damijana na pogovor. Kdaj se bosta sestala, v stranki ne razkrivajo, poudarjajo pa, da gre za vljudnostno srečanje.

Pogovorov o morebitnem sodelovanju v koaliciji ustavnega loka, h katerim vabi Damijan, se bo namreč predvidoma udeležilo novo vodstvo stranke. Tega bodo člani stranke izbirali na volilnem kongresu 28. novembra. Kot je znano, se želi na njen vrh spet zavihteti Karl Erjavec.

Sorodna novica Tonin z Damijanom: NSi-ja pri "alternativnih vladnih poskusih" ne bo

Damijan je sicer že prejšnji teden v četrtek potrdil, da je programski dokument, v katerem so se štiri opozicijske stranke poenotile o ključnih programskih prioritetah alternativne vlade do volitev 2022, z vabilom k pogovorom poslal tudi prvakom koalicijskih SMC, NSi in DeSUS.

V SMC-ju so ocenili, da je čas, ki so si ga opozicijske stranke izbrale za poskus oblikovanja nove večine, zaradi težkih epidemioloških razmer neprimeren. Prvak NSi-ja Matej Tonin se je z Damijanom že sestal v petek. Tonin je pogovor označil za konstruktiven, a NSi po njegovih navedbah "ne more sodelovati pri alternativnih vladnih poskusih".