"Manjša tehnična težava" je po navedbah ministrstva za obrambo nastala v petek med letom v Bruselj. Posadka je med letom izvedla postopke v skladu s pravili proizvajalca, pristanek pa je bil izveden varno in v skladu z načrtovanim letom. Po pristanku je posadka v skladu z vzdrževalno organizacijo ravnala po pravilih proizvajalca, še navaja obrambno ministrstvo, ki predvideva, da bo tehnična težava odpravljena v sredo.

Na falconu je bilo sicer letos opravljenih šest popravil z namenom odprave napak, vključno z zadnjo tehnično težavo.

Podpis sporazuma z Eso

Predsednik vlade Robert Golob je v ponedeljek s falconom letel v Bruselj na neuradno večerjo o razdelitvi vodilnih položajev v institucijah Evropske unije, danes (torek) pa se bo v Parizu udeležil podpisa sporazuma o polnopravnem članstvu v Evropski vesoljski agenciji (Esa).

Po tekmi domov z avtomobilom

Od tam bo Golob z redno letalsko linijo odletel v München, kjer se bo udeležil poslovne investicijske konference, se srečal s predsednikom vlade svobodne dežele Bavarske in si ogledal četrtkovo nogometno tekmo med Slovenijo in Srbijo na evropskem prvenstvu v nogometu. Od tam pa se bo v Slovenijo vrnil s službenim avtomobilom, so za Slovensko tiskovno agencijo pojasnili v kabinetu predsednika vlade.

Sorodna novica "Vesoljske zmogljivosti Slovenije so se okrepile"