Zgradba na Litostrojski ulici v Ljubljani je v lasti države. Foto: BoBo
Zgradba na Litostrojski ulici v Ljubljani je v lasti države. Foto: BoBo

Selitev bo končana do marca prihodnje leto, stroški selitve pa še niso v celoti znani, je dejal Gorenak. Vse pogodbe za najete prostore je Gorenak prekinil na začetku svojega mandata. Ministrstvo bo zadržalo prostore na Štefanovo 2 v središču mesta, generalna policijska uprava pa se bo preselila na Litostrojsko. Tam si bodo prostore delili s statističnim uradom.

Najemnino bodo plačevali državi
Gorenak napoveduje, da bo bivanje na Litostrojski stalo manj, kot se je za najete prostore plačevalo do zdaj. Ministrstvo namreč ne bo več plačevalo najemnine različnim zasebnikom, ampak bo, ker je zgradba na Litostrojski v lasti države, plačevalo najemnino državi.

Kresalova najemnih pogodb ni prekinjala
Gorenak je spomnil, da je na Litostrojsko vse službe ministrstva za notranje zadeve in GPU-ja namerava preseliti že Janševa vlada, a si ministrica naslednje vlade Katarina Kresal premislila in prostore za Nacionalni preiskovalni urad (NPU) najela od družbe Ram Invest, v lasti Jurija Pogačarja, hkrati pa je zadržala vse že najete prostore za ministrstvo.

Kresalova je zaradi očitkov o koruptivnosti in negospodarnosti, kar sta ugotovila tako Računsko sodišče kot komisija za preprečevanje korupcije, odstopila. Pogodbo z Ram Investom je ministrstvo pod Gorenakovim vodstvom odpovedalo konec aprila.