Foto: BoBo
Foto: BoBo
Sorodna novica Patrik Greblo novi vršilec dolžnosti direktorja TV SLO. Laurenčič ni dobil soglasja.

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTV SLO) Andrej Grah Whatmough za soglasje k imenovanju za direktorja Televizije Slovenija programskemu svetu predlaga oba kandidata, ki izpolnjujeta pogoje. Kdo bo novi direktor Televizije Slovenija, bo znano 7. julija, so še poročali Odmevi.

Uroš Urbanija sicer navedb o njegovi kandidaturi za STA ni želel komentirati. V preteklosti je bil zaposlen na Multimedijskem centru RTV SLO, STA-ju in Planet TV-ju. Zadnji dve leti, v mandatu vlade Janeza Janše, je vodil vladni urad za komuniciranje (Ukom), ki je v tem času objavljal analize poročanja RTV Slovenija. Številni so jih ocenili za sporne.

Dirigent, skladatelj in aranžer zabavne glasbe Patrik Greblo je vršilec dolžnosti direktorja Televizije Slovenija (TV SLO) od 22. junija. Pred tem je bil svetovalec generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTV SLO) Andreja Graha Whatmougha za glasbo. Med letoma 2004 in 2008 je vodil kulturno-kongresni center Avditorij Portorož, od leta 2012 do 2018 pa je bil vodja organizacijske enote Glasbena produkcija RTV SLO. Greblo je kandidaturo za STA potrdil.

Zavod RTV SLO je za STA potrdil, da sta na vnovični razpis prispeli dve prijavi.

RTV Slovenija je vnovični razpis za direktorja televizije objavila 22. junija, potem ko je programski svet dan prej zavrnil kandidaturo RTV-jevega športnega novinarja Urbana Laurenčiča.

Nacionalna televizija je brez direktorja s polnimi pooblastili vse od razrešitve Natalije Gorščak s tega mesta avgusta lani.