Alma Sedlar Borisa Štefaneca ponovno poziva k prevzemu odgovornosti. Foto: BoBo
Alma Sedlar Borisa Štefaneca ponovno poziva k prevzemu odgovornosti. Foto: BoBo

Lani je Štefanec na novinarski konferenci dejal, da je Sedlarjeva nezakonito vpogledala v 2318 dokumentov Komisije za preprečevanje korupcije, med katerimi naj bi bili tudi dokumenti, ki jih na senatu niso obravnavali, kot osebne mape zaposlenih na KPK-ju. Štefanec je zato Sedlarjevo prijavil informacijskemu pooblaščencu, članom komisije pa omejil dostop do dokumentov.

Sedlar: "Štefanec je ravnal zlonamerno"
Sedlarjeva je danes sporočila, da je informacijski pooblaščenec ugotovil, da pri svojem delu ni kršila zakona o varstvu osebnih podatkov. Ob tem je Sedlarjeva ponovila, da je bil vpogled v dokumente pogosto edini način, da se je seznanila z delom na komisiji.

Zato je prepričana, da je Štefanec s prijavo in novinarsko konferenco ravnal zlonamerno, kar je po njenem mnenju "nevredno tako visokega državnega funkcionarja". Sedlarjeva si sedaj želi, da bi Štefanec prevzel odgovornost za svoja "vsaj neodgovorna ravnanja, s katerimi nezakonito posega v pravice tretjih."

KPK: Sedlarjeve nismo prijavili
Iz Komisije za preprečevanje korupcije so ob tem sporočili, da še niso prejeli zaključnega obvestila o inšpekcijskem postopku glede vpogledov Sedlarjeve. Komisija je lani oktobra primer prepustila informacijskemu pooblaščencu. Na KPK-ju še dodajajo, da sami niso dali pobude za uvedbo prekrškovnega postopka, temveč je pooblaščenec to storil sam.