Na državnem pravobranilstvu ob tem vztrajajo, da je bila vrnitev psov lastniku nezakonita. Foto: MMC RTV SLO
Na državnem pravobranilstvu ob tem vztrajajo, da je bila vrnitev psov lastniku nezakonita. Foto: MMC RTV SLO
Koalicija o Pogačniku in razpletanje zgodbe z bulmastifi

Na državnem pravobranilstvu ob tem vztrajajo, da je bila vrnitev psov lastniku nezakonita. Kot je dejal generalni državni pravobranilec Lucijan Bembič, je državna pravobranilka odločila, da je bila taka odločba v nasprotju s predpisi in da se psi ne bi smeli vrniti k lastniku.

Odločbo je zato na podlagi varovanja javnega interesa izpodbijala. Državnemu pravobranilstvu pa ni uspelo dobiti pooblastila vlade in postopek je bil končan, je za TV Slovenija poročala Ana Gajič. Neuradno ji je uspelo tudi izvedeti, da naj bi bili nekateri pravobranilci po torkovem napadu deležni klicev iz ministrovega kabineta, češ da naj spremenijo svoje uradno stališče.

O pritiskih na politike in novinarje je v prispevku Gregorja Drnovška govoril tudi Radovan Žerjav, predsednik Slovenske ljudske stranke, ki je zoper ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika napovedala interpelacijo. "Pritiski so se dogajali tudi ta konec tedna, da se iz te zgodbe umaknemo oziroma da prenehamo o tem govoriti. Pritiski so bili od kmetijskega ministra, ministrstva, torej iz kabineta ministra."

Novinarka je dodala, da se zgodba o psih ne zapleta le na političnem prizorišču, ampak z neuradnimi informacijami dobiva razsežnosti škandala. Nekateri mediji namreč namigujejo, da naj bi bili psi trpinčeni in celo zlorabljeni, a bo več pokazala obdukcija, katere izsledki bodo znani v prihodnjih dneh.

Koalicija o Pogačniku in razpletanje zgodbe z bulmastifi