Ljubljanski župan Zoran Janković opozarja na 11. in 12. točko sodbe upravnega sodišča. Foto: BoBo
Ljubljanski župan Zoran Janković opozarja na 11. in 12. točko sodbe upravnega sodišča. Foto: BoBo

Pri tem je navedel sodbo upravnega sodišča in poudaril, da je v 11. in 12. točki sodbe glede vpogleda v dokumentacijo, povezano z nadzorom nad njegovim premoženjem, namreč zapisano, da so bili sklepi KPK-ja nepravilni in nezakoniti, je poudaril ljubljanski župan. Ob tem se je vprašal, kako so na KPK-ju lahko prepričani, da niso takšni tudi preostali sklepi komisije.

Spomnimo, upravno sodišče je ugodilo njegovi tožbi in odpravilo sklep KPK-ja, s katerim je komisija januarja lani zavrgla županovo vlogo za vpogled v spis.

Janković je poleg tega spregovoril tudi o tožbi, ki jo je januarja vložil zoper namestnika predsednika KPK-ja Roka Praprotnika. Janković je namreč prepričan, da je Praprotnik z določenimi izjavami, tudi na družbenem omrežju Twitter, posegel v njegovo dobro ime.

Mediacija kot rešitev?
Janković je pojasnil, da je dobil predlog za mediacijo, ki ga namerava po posvetu z odvetnikom tudi sprejeti. Ob tem pa je izpostavil, da bo Praprotnika zastopala odvetniška pisarna Zidar Klemenčič, ki jo vodi žena predsednika KPK-ja Gorana Klemenčiča.

Ljubljanski župan je spomnil, da mu v veliko primerih očitajo družinske povezave z njegovimi sinovi, ki pa, kot je dejal, živijo v ločenem gospodinjstvu in nimajo poslov z občino. "A tu so pa družinske povezave dovoljene. Ni nikogar drugega, ki bi lahko to opravil," se še sprašuje Janković.