Župan zagotavlja, da bi bil najbolj vesel, če ne bo treba pobrati nobene kazni. Foto: MMC RTV SLO
Župan zagotavlja, da bi bil najbolj vesel, če ne bo treba pobrati nobene kazni. Foto: MMC RTV SLO
Janković je priznal, da je v Ljubljani premalo parkirnih mest, a tudi dodal, da se njihovo število z gradnjo parkirnih hiš in ureditvijo parkirnih mest na novo določenih enosmernih ulicah povečuje. Foto: RTV SLO

Po besedah Zorana Jankovića bodo višji stroški za odvoz vozila s pajkom in priklenitev z lisicami, ki so jih na ponedeljkovi seji sprejeli mestni svetniki, "vplivali na to, da bomo razmišljali, kje puščamo svoje avtomobile". Na vprašanje, koliko denarja pričakuje zaradi tega povišanja cen, je odgovoril, da nič in da bo "najbolj vesel, če ne bo treba pobrati nobene kazni".

Kmalu več parkirišč s parkirnimi hišami in enosmernimi ulicami
Kot je dejal, je v Ljubljani premalo parkirnih mest, a se njihovo število z gradnjo parkirnih hiš in ureditvijo parkirnih mest na novo določenih enosmernih ulicah povečuje. Prav tako pa po njegovih besedah že dlje časa pozivajo tudi četrtne skupnosti za sodelovanje pri ureditvi parkirnih mest v različnih delih Ljubljane. Ob tem je župan še dejal, da so nekatere garažne hiše v središču večkrat tudi prazne.

Fondovi bloki omejeni na 17 metrov višine
Glede višine Fondovih blokov v bližini bežigrajskega stadiona, ki je sporna za prebivalce okoliških stanovanj, je župan dejal, da zaenkrat višina ostaja 17 metrov. Sicer pa še čakajo poročila, med drugim tudi okolijsko in prometno poročilo, ki morata biti pozitivni, da bo lahko predlog za gradnjo obravnaval mestni svet.

Plačilo parkirnine z Urbano - da ali ne?
V zvezi s preurejanjem parkomatov zaradi plačila z mestno kartico Urbana je župan znova pojasnil, da je oprema v lasti ljubljanske mestne občine, zato je prenovo dolžna financirati občina in tako omogočiti, da Ultra prilagodi programsko opremo. Na vprašanje, ali torej te prenove ne bo zahteval od Ultre, je odgovoril, da po mnenju občinske pravne službe v pogodbi za to ni osnove.

Ali bo sedež nunciature na Ulici stare pravde 6?
Na vprašanje, ali se bo do konca oktobra res uredila težava sedeža nunciature v Ljubljani, kot je prejšnji teden dejal predsednik vlade Borut Pahor, je Janković odgovoril, da je premierju obljubil, da bodo za ureditev tega vprašanja naredili vse. Edina mogoča lokacija po njegovih besedah je Ulica stare pravde 6. Zadnja sodba v zvezi s tem primerom je v korist MOL-a, trenutno pa se še dogovarjajo prebivalci stanovanja.