Janković pravi, da resnejšega pogovora s predsednikom vlade ni imel že pol leta. Foto: BoBo
Janković pravi, da resnejšega pogovora s predsednikom vlade ni imel že pol leta. Foto: BoBo

Prav tako je pogovoru za Nedelo zanikal špekulacije, da bi bil na naslednjih volitvah rešitelj levice lahko nekdanji predsednik republike Milan Kučan, s katerim se sicer približno enkrat na mesec še srečujeta na kavi. Kučana po mnenju Jankovića razmere v državi zelo skrbijo, vendar se ne bo več vrnil v izvršilno politiko.

Na vprašanje, koga bi si po prihodnjih volitvah želel videti na oblasti, je Janković odgovoril, da še ne ve, kakšna bo ponudba. Kot je poudaril, pa mu ni žal, da je leta 2008 podprl zvezo SD-ja, LDS-a in Zaresa, saj sta koaliciji po njegovih besedah uspela dva "zgodovinska podviga", in sicer ureditev vprašanja izbrisanih in odnosov s Hrvaško.

Ob tem je poudaril, da je sam neodvisen, da ne gre v nobeno stranko in da je zelo jasno levo usmerjen. Po njegovem mnenju je razlika med levim in desnim v Sloveniji odnos do druge svetovne vojne: "Nikoli ne bom sprejel, da bi izenačili partizane s kolaboracionisti z najhujšim zlom v 20. stoletju, fašizmom in nacizmom."

Na vprašanje, kdaj bodo Stožice takšne, kot so jih izrisali projektanti, je župan odvrnil, da so v javnem delu že takšne. Če bodo septembra uredili vse potrebno z bankami, bo trgovski del končan prihodnje leto marca ali aprila. Dejal je, da je mesto za Stožice porabilo 119,9 milijona evrov brez davka. Vse nasprotnike Stožic poziva, naj najdejo cenejša dvorano in stadion na svetu.