Ljubljanski župan Zoran Janković. Foto: BoBo
Ljubljanski župan Zoran Janković. Foto: BoBo

Če mislimo vse prodati - pri tem ne bom sodeloval. Druga možnost je, da me pač ni.

Zoran Janković o udejstvovanju na političnem parketu
Čedalje hujša trenja v Pozitivni Sloveniji

To je na tiskovni konferenci dejal ljubljanski župan in ustanovitelj Pozitivne Slovenije (PS), ki ni pozabil spomniti, da je program napisal sam, na kongresu pa ga je sprejelo več kot 800 članov PS-ja brez glasu proti.

Nikoli več
"Nikoli več," se je glasil Jankovićev odgovor na vprašanje, ali se še bo udejstvoval na političnem parketu, če zaveze v koalicijski pogodbi, ki jo pripravljajo stranke, po njegovem mnenju ne bodo usklajene s programom PS-ja.

Še brez odločitve
"Moja odločitev se ni prišla," pa je ponovil ob vprašanju, ali bi moral PS pred evropskimi volitvami organizirati kongres, ki je bil pred časom prestavljen. "Če mislimo vse prodati - pri tem ne bom sodeloval. Druga možnost je, da me pač ni," je dejal ustanovitelj PS-ja.

Nekoč in zdaj
"Dopoldne sem bil župan, popoldne pa v kombi s sendvičem. Srečeval sem se z direktorji, ki se jim poklonim – to je bilo šest najplodnejših tednov v mojem življenju," je spomine na kampanjo ob ustanavljanju PS-ja obujal Janković in ironično pripomnil: "Zdaj pa, če je Samo Lozej imel hišno preiskavo – ni primeren za direktorja."

Janković: Verjamem v ta narod
Janković je še dejal, da "verjame v ta narod in v to, da bo Slovenija okrevala". K temu bo pripomoglo le, če bodo banke podjetjem dajale ugodna posojila. V zvezi z lokalnimi volitvami je dejal, da bo o njih "začel razmišljati maja naslednje leto".

Ni bilo nobene fiktivne pogodbe
Ni bilo nobene fiktivne pogodbe. Javno-zasebno partnerstvo pomeni, da gradiš skupaj in je upravljanje skupno, brez skupnih prostorov pa ne bi mogli delati skupaj, pravi ljubljanski župan Zoran Janković.

Zanika, da bi bila pogodba MOL-a in Grepa o najemu prostorov, ki so jo podpisali Zoran Janković Janković, Roman Jakič in Samo Lozej, fiktivna. "Za ta namen smo imeli sredstva v proračunu, pogodba pa je šla skozi vse službe na MOL-u," je Janković komentiral pogodbo MOL-a in Grepa.

Zanikal je, da bi Energetika najela prostore od Grepa, ki naj bi jih dobila brezplačno. "To ni res. MOL je soglašal, da bi Energetika poleg toplote v Stožicah tržila hlad, zato smo pridobili gradbeno dovoljenje, da bi v dvorani in trgovskem centru imeli kompresorske hladilne naprave. Ko bo enkrat deloval trgovski center, bo Energetika hitro povrnila svoj vložek," je napovedal.

Zakaj domov, če je bil Jakič v Moskvi
Janković se je vprašal, zakaj so policisti šli na dom obrambnega ministra Romana Jakiča, če se je vedelo, da je tisti dan v Moskvi. Poleg tega jim je – tako Janković – pred 16 meseci sam dal papirje, ki so jih iskali pri Jakiču.
"Če pomeni hišna preiskava, da je človek, osumljen, obtožen in zaprt … Če se bo tako nadaljevalo, nikogar ne bo več," je še komentiral ljubljanski župan in hkrati dodal: "Pustimo policiji, tožilstvu in pravosodju, da opravijo svoje delo."

Če mislimo vse prodati - pri tem ne bom sodeloval. Druga možnost je, da me pač ni.

Zoran Janković o udejstvovanju na političnem parketu
Čedalje hujša trenja v Pozitivni Sloveniji