Ljubljanski župan Zoran Janković je prepričan, da zaradi športnega parka Stožice ne bodo trpeli drugi projekti. Foto: MMC RTV SLO/T. G.
Ljubljanski župan Zoran Janković je prepričan, da zaradi športnega parka Stožice ne bodo trpeli drugi projekti. Foto: MMC RTV SLO/T. G.
Zoran Janković na vprašanje, ali so že izbrali izvajalca za Titovo cesto
stadion Stožice
Končna vrednost športnega parka Stožice znaša 119 milijonov evrov in ne 82,9, kot je bilo sprva napovedano. Foto: MMC RTV SLO

Ljubljanski župan Zoran Janković pojasnjuje, da bo projekt Stožice v prihodnjih letih občino stal še dodatnih 38,9 milijona evrov. Kot je povedal, je Grep na MOL posredoval zahtevek za plačilo nekaj več kot 50 milijonov evrov. Občinski supernadzor je od tega priznal 42 milijonov evrov, MOL-u pa se je uspelo uskladiti za plačilo 38,9 milijona evrov.

MOL bo bremenil SCT za 5 milijonov evrov
Od te vsote Janković pričakuje 9,4 milijone iz razpisa za evropska sredstva, za 5 milijonov evrov bo mestna občina bremenila SCT, ker ni počistil z zemljišča vseh ostankov gradbenih materialov, nekaj čez 4 milijone pa je po Jankovićevih besedah treba odšteti tudi zato, ker je za ta denar MOL od Grepa odkupil ceste in tekoče stopnice, ki vodijo do parkirišč. Za poplačilo te vsote bo neposredno iz proračuna ljubljanske občine v letošnjem rebalansu namenjenih 6 milijonov evrov, preostalo pa bo občina poplačala, ko bo opravljena primopredaja.

Dodal je, da zaradi denarja, ki je v rebalansu namenjen za športni park Stožice, ne bodo trpeli drugi projekti. Povedal je še, da znaša celotna vrednost športnega parka, skupaj s še ne zgrajenimi pomožnimi in ogrevalnimi objekti, 119 milijonov evrov, k temu znesku pa je MOL dolžen prispevati že omenjenih 38,9 milijona evrov.

Prepričan je, da ni zavajal javnosti o končni vrednosti športnega parka in pojasnil, da bodo na MOL-u s projektom Stožice tudi v prihodnje kandidirali za državna sredstva.

Najemnina za dogodke 18.000 evrov
Janković je med drugim potrdil, da bo najemnina za organizacijo dogodkov v Stožicah do leta 2025 znašala 18.000 evrov. Pojasnil je, da je nogometni klub Olimpija za tekmo v Stožicah prejel v najem le travo in slačilnice, zato je bila najemnina le 950 evrov.

Zatrdil je še, da je MOL od leta 2000 do leta 2011 vključno s sanacijo gramoznic, ureditvijo 80 tisoč kvadratnih metrov velikega parka, plezalne stene in drugih projektov v športni park Stožice vložil 60 milijonov evrov.

Janković: Če mora biti kdo tiho, potem je to Metka Tekavčič
Janković je na novinarski konferenci izrazil zadovoljstvo glede podpore LDS-a njegovi listi na volitvah. Burno pa se je odzval na besede kandidatke SD-ja za ljubljansko županjo Metke Tekavčič, ki naj bi izjavila, da bi bilo treba omejiti Jankovićev prostor odločanja v mestnem svetu. "Če mora biti kdo tiho, potem je to Metka Tekavčič. Deset let je sodelovala pri odločanju. Pri dveh županjah, kolikor vem. Na vsakotedenskih usklajevalnih sestankih so politikantsko kupčkali in Ljubljančani tega niso prepoznali kot demokracijo, če ne, bi mandat namenili Danici Simčič oziroma LDS-u," meni ljubljanski župan.

22. septembra zaprta Slovenska cesta
Na mestni občini so med drugim predstavili tudi športno prireditev, poimenovano 1. športni vikend Ljubljanica, ki bo potekala med 9. in 11. septembrom, svoj vrhunec pa bo dosegla z rekreativnim nočnim tekom na deset kilometrov. 22. septembra pa bo v okviru Dneva brez avtomobila zaprta Slovenska ulica z namenom vzpodbuditi uporabo alternativnih prevoznih sredstev v prestolnici.

Zoran Janković na vprašanje, ali so že izbrali izvajalca za Titovo cesto