Foto:
Foto:
Predvolilna vročica

Tako kot pred štirimi leti naj bi bile tudi letos glavne predvolilne teme povezane s klientelizmom, korupcijo in spornim bogatenjem. Matej Makarovič je za TV Slovenija dejal, da so Slovenci na te teme občutljivi, zato politiki v njih vidijo ključ do uspeha. In če Makarovič meni, da te teme volivce pasivizirajo, Milan Balažic poudarja, da bo prav zaradi njih na volišča prišlo več volivcev.

Balažic: Janši se lahko tajkunski boj vrne kot bumerang
"Janez Janša je glede politične obrti vrhunski politik, kar pomeni, da je izračunal, da se boj proti kriminalu in klientelizmu vedno splača, da ima visoke politične donose, kar ljudje znajo nagraditi /.../ Lahko pa se mu vojna proti tajkunom vrne kot bumerang, ker bo poteptal kapitalska omrežja, ki jih je imel leta 2004, in bodo šla ta na levo stran," je prepričan Balažic.

Oba analitika menita, da se največji tekmec premiera Janeza Janše, prvak SD-ja Borut Pahor, v tajkunski boj ne bo mešal. Kot je dejal Balažic, "vodi dovolj modro politiko, ker se ne vpleta v to blato, ki leti na vse strani".

Lahko SNS pridobi na račun obračunavanja velikih?
Kot je znano, javnomnenjske raziskave kažejo izenačenost dveh največjih strank - SDS-a in SD-ja, zato je težko napovedati, kdo bo bolj prepričal volivce. Po mnenju analitikov lahko na račun medsebojnega obračunavanja velikih strank najbolj pridobijo "uporniki", kakršen je SNS, je še poročala TV Slovenija.

Predvolilna vročica