Slovenija
Janez Janša, SDS
Janša pravi, da se ga diskriminira v primerjavi z drugimi zaporniki, ki vsak dan odhajajo na delo brez vlog. A kot pravi Podržaj, Janša enači dve različni situaciji, in sicer namenske izhode, ki jih uporablja poslanec, ter pogodbo, ki jo zapor sklene z zunanjim delodajalcem za delo zapornika. Foto: BoBo
Milan Brglez
Predsednik DZ-ja je preučil pravno podlago, po kateri iz zapora na delo v DZ prihaja Janša, in mu svetuje, naj nadaljuje dozdajšnjo prakso vlog za namenske izhode. Foto: BoBo
Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni
"Pravila so enaka za vse," pravi vodja zaporov Podržaj. Foto: BoBo
Ker je Janša v prošnji omenil, da mu morajo omogočiti opravljanje dela v celoti, vključno z odhodi v tujino, je Podržaj razložil še, da o odhodu zapornikov v tujino odloča minister za pravosodje, taki odhodi pa ne smejo trajati dlje kot 53 ur. Foto: EPA
       Kakršen koli poseg zakonodajne veje oblasti v to drugo vejo oblasti bi bil v nasprotju z našo ustavo.       
 Milan Brglez
VIDEO
Zaplet z izhodom Janše iz...

Dodaj v

Janša ni smel iz zapora, saj ni pojasnil, kaj bo počel

Tanko: Vodstvo zapora šikanira Janšo
26. november 2014 ob 16:25,
zadnji poseg: 26. november 2014 ob 18:47
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Janša je ostal v zaporu, saj ni dopolnil vloge za namenski izhod, da bi se lahko udeležil seje odbora DZ-ja. V SDS-u pravijo, da gre za šikaniranje, vodja zaporov pa, da je zaplet povsem nepotreben.

Potem ko je ustavno sodišče začasno zadržalo odvzem poslanskega mandata, lahko predsednik SDS-a Janez Janša znova opravlja funkcijo. A se danes ni udeležil seje odbora za zunanje zadeve. Vodstvo zapora na Dobu ga je namreč pozvalo, naj dopolni svojo vlogo za odhajanje na delo, kar je Janša odklonil.

"Pravila so enaka za vse"
V. d. generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj pojasnjuje, da je Janša kot podlago za odhajanje na delo predložil program dela državnega zbora za leti 2014 in 2015 ter nato še pisno vlogo, v kateri je izrazil pričakovanje, da mu bo zavod omogočil opravljanje poslanske funkcije v celoti, vključno z odhodi v tujino. To seveda ne zadostuje, pravi Podržaj, saj so namenski izhodi natančno načrtovani in je treba navesti, kam zapornik gre in zakaj ter opredeliti časovni okvir, torej bi moral Janša vlogo konkretizirati.

Zato so ga pozvali, naj dopolni vlogo, a je po besedah Podržaja očitno menil, da to ni potrebno, ker naj bi bila poslanska funkcija izvzeta iz siceršnjih postopkov odobravanja namenskih izhodov. A po mnenju uprave in vodstva zapora ni tako, zato se je pojavil ta "povsem nepotreben zaplet".

Pravila so namreč enaka za vse, zato je v tem primeru kvečjemu šlo za izenačevanje statusa, ne pa za diskriminacijo, kakor trdi Janša. Diskriminacija bi bila, če bi dopustili tako prakso, je še prepričan Podržaj.

V preteklosti je Janša sproti vlagal vloge
A v SDS-u trdijo, da gre za šikaniranje in da je nedopustno, da mora Janša vodstvu zapora vnaprej natančno opisati svoj delavnik poslanca, česar drugim zapornikom, ki hodijo na delo, ni treba. Vodja poslancev Jože Tanko je zato prepričan, da vodstvo zapora Janši otežuje opravljanje poslanske funkcije.

Vendar Podržaj pojasnjuje, da SDS in Janša napačno enačita dve različni strani - namenske izhode, ki jih mora koristiti za opravljanje poslanske funkcije, in pogodbe, ki se sklenejo med zavodom in zunanjim delodajalcem, kjer zapornik dela. Ker je podlaga za izhode pogodba, zaporniku ni treba vsak dan na novo vlagati prošnje za izhod.

Podržaj je še dodal, da je Janša v preteklosti v vseh vlogah sproti navedel vse potrebne informacije in prav tako za vsak izhod posebej. Janša je namreč kot obsojenec na prestajanju kazni, uprava pa mora ob vsakem zapornikovem izhodu vedeti, kje zapornik je.

"Podržajeve besede so manipulacija"
Janša se je na Podržajeve besede odzval na Twitterju in jih označil za manipulacijo. "Ustno dovoljenje za odhod na sejo, ki se je začela ob 11. uri, je prišlo ob 11.20. Vlogo sem dal že v ponedeljek," je zapisal.

Janša pisal predsedniku DZ-ja
Dopoldne je sicer že pisal pismo predsedniku DZ-ja Milanu Brglezu in zapisal, da je zahteva vodstva zapora "absurdna in diskriminatorna ne samo glede na status poslanca, ampak tudi v primerjavi z ostalimi zaporniki, ki vsak dan odhajajo na delo brez takšnih vlog". "Praktično je tudi nemogoče vnaprej predvideti vse aktivnosti, ki jih zahteva poslansko delo na določen dan." Dodal je, da se noben državni organ nima pravice vtikati v vsebinsko delo poslanca. Janša je zato Brgleza pozval, naj nemudoma zagotovi spoštovanje ustave in zakona o poslancih.

Brglez mu je odgovoril, da DZ ne more posegati v pristojnosti uprave zapora. Ta je namreč tista, ki uporablja in s tem razlaga zakonske določbe o izhodih. "Potreboval sem kar nekaj časa, da sem razumel, kakšen je bil režim in protokol vaših izhodov zaradi opravljanja vaše poslanske funkcije doslej. Uporabljen je bil institut namenskih izhodov, ki je ob vaši konkretni prošnji z navedbo denimo 'delo v poslanski skupini' zadovoljil upravo zapora, da ga je lahko uporabila," je zapisal Brglez.

Janši je zato predlagal, naj nadaljuje dozdajšnjo prakso, saj je to njegova pravica, ki je ne more uveljavljati nihče namesto njega. Ob tem je spomnil, da tudi sam kot predsednik DZ-ja ne more zahtevati, da se Janša udeleži seje DZ-ja ali drugih sestankov.

A Janša odgovarja, da je bila prejšnja praksa izhodov dogovorjena, dokler ni bilo rednih sej in polnega tempa dela. Od novembra pa je zahteval redne izhode vsak dan med 8.30 in 20.30. Po njegovem mnenju se uprava ne more sama odločati, katerih sej se kot poslanec sme udeleževati in katerih ne. "Prosim, da svojo funkcijo vzamete bolj resno ne glede na vaše politične opredelitve in poskrbite, da bo DZ lahko nemoteno deloval v polni sestavi," je še zapisal v drugem pismu Brglezu.

Šircelj in Logar protestno odšla s seje
Brglez je nato novinarjem poudaril, da svojo funkcijo jemlje zelo resno, sicer se z Janšo ne bi toliko ukvarjal. "Sodim, da sta pravzaprav stranka SDS in njen poslanec zopet izrabila institut predsednika državnega zbora in državni zbor za lastno promocijo; ni prvič in ni zadnjič," je dodal.

Delovni sestanek odbora za zunanjo politiko, na katerega bi moral Janša, je bil posvečen vprašanju priznavanja neodvisnosti Palestine, na katerem sta sodelovala tudi palestinski in izraelski veleposlanik. Zaradi zapleta glede Janševega prihoda sta želela poslanca SDS-a Andrej Šircelj in Anže Logar sestanek prekiniti, ker se to ni zgodilo, sta ga protestno zapustila, je dogajanje opisal Brglez.

S tem so po njegovih navedbah zadevo izpostavili mednarodni javnosti. "Gre za izrabljanje notranjepolitičnih zadev na mednarodnem parketu, gre za zmanjševanje kredibilnosti države, preprosto gre za nekulturo," meni. Zato je Širclja in Logarja že pozval, naj svoje mesto v odboru prepustita drugim članom SDS-ove poslanske skupine, "ki se znajo vesti".

Cerar bo zadevo proučil
V SDS-u pa so se obrnili še na predsednika vlade Mira Cerarja. Tanko je izpostavil, da ni dovolj, da Cerar zgolj govori o spoštovanju pravne države, ampak bi moral za njeno delovanje tudi kaj storiti. Cerar z zadevo še ni bil seznanjen, je pa novinarjem povedal, da bo "takoj naročil, da se zadeva prouči". "Če prihaja do kakršnega koli šikaniranja, je to nedopustno in se bom zavzel, da se ustrezno ukrepa."

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
DoubleB
# 26.11.2014 ob 16:29
Kakšen zapor je to, če se lahko prosto sprehaja ven in noter kadar se mu zljubi?
komsomolec
# 26.11.2014 ob 16:28
Janša ni smel iz zapora, saj ni pojasnil, kaj bo počel

Nič koristnega za Slovenijo, zdrahe in afre! Kar naj bo zaprt.
In to z dvojno klučavnico!
janroz
# 26.11.2014 ob 16:30
A temu, da je zapornik v zaporu sedaj rečemo šikaniranje. Čudno, včasih se je temu reklo prestajanje zaporne kazni! Pa bodi pameten v tej deželici brez morale in etike.
bazoka
# 26.11.2014 ob 16:30
me prav zanima kje v ziks-u piše,da je poslanska služba izvzeta iz postopka za dodeljevanje namenskih izhodov.fant bi hodil še po tujini hahahaha
Burner
# 26.11.2014 ob 16:32
Zapornik sodi v zapor, pika!
johnb
# 26.11.2014 ob 16:36
Sem prepričan da Nalašč ni hotel dopolnit samo zato da bo sedaj napletel zgodbo kako ga šikanirajo. Bolje bi bilo za stanje duha da bi mu spregledali to korupcijo kot pa da sedaj iz vsake paštete že ven skoč ta "politični zapornik".
Nakitu Minajaši
# 26.11.2014 ob 16:42
LOL. Sicer pa dragi komentatorji, ki se vam ne zdi pošteno, da se zapornik prosto sprehaja in medtem še odloča o naši usodi, samo tole.
Stranka SDS živi v nekem svojem svetu. Dajte jo lepo na ignore, prej ko boste to storili, prej bodo dali mir. Zame ta stranka sploh ne obstaja več. Zato, tudi komentirati ne mislim več zadev povezanih z njo. Če ste pametni, storite isto, pa naj si pristaši oz. verniki pluse med sabo talajo. Kmalu bodo odnehali tudi oni, če ne bo več draženja :)
Pa lep pozdrav vsem prisebnim
Anar Hija
# 26.11.2014 ob 16:39
Gremo na referendum o Janševi (in ostalih) pravici, da zapornik je lahko/ne more biti poslanec.

Če smo lahko odločali o človekovi pravici o izbrisanih, o družinskem zakoniku, bomo pa še o tem.
sLoVaN
# 26.11.2014 ob 16:35
@komsomolec
Janša ni smel iz zapora, saj ni pojasnil, kaj bo počel

Nič koristnega za Slovenijo, zdrahe in afre! Kar naj bo zaprt.
In to z dvojno klučavnico!


Ne pomaga, tudi iz polzapora serje isto,
ko sredi Ljubljane.
Telefon, internet, ovce v pozoru pri telefonih stojijo.
Tanko pa med sejami sms dobi
in ga hitr na govorniški oder nese...
JakobJak
# 26.11.2014 ob 16:43
Dokler mi bo vladal arestant, te države ne priznavam za legitimno, se ne ravnam več po njenih zakonih, ne plačujem davkov......
Knight Kant
# 26.11.2014 ob 16:41
No, izgleda da je nekdo le prebral naše komentarje.

Nadzor nad tajnimi službami pač ne more biti razlog za proste izhode iz zapora.

Odgovora ne gre iskati v Zakonu o poslancih, ampak v Zakonu o izvrševanju kazenskih sankcij.
Wasabi
# 26.11.2014 ob 16:37
Lahko bi bili poslanci vsaj tako kolegialni in bi namesto v lj zasedali na dvorišču Doba, parlamentarne prostore pa bi vmes oddajali in tako krpali finančno luknjo. Vsekakor imamo še rezerve, samo jih nobeden v tej absurdni situaciji ne vidi.
qwerty99
# 26.11.2014 ob 16:47
Pri nas zapor ni zapor, ampak ustanova za brezplačno prenočevanje. Večerja in zajtrk vključena. Hotelirji se bodo kmalu začeli pritoževati zaradi nelojalne konkurence.
božo1
# 26.11.2014 ob 16:39
Pričakovano! Nisem slučajno enkrat že napisal, da življenje v zaporu ni primerno za opravljanje poslanske funkcije ali dela.
Ali zapor ali pa poslanec. O tem bi se pametni morali in znali odločiti.
jurica
# 26.11.2014 ob 21:19
Alenka Jeraj je mala slovenka :)
anny22
# 26.11.2014 ob 16:54
Prevelike privilegije si jemlje - ne nazadnje je v zaporu! - potem se pa še cmeri pri predsedniku DZ, ki z vsem skupaj nima nič. Matrvola!
Jethros
# 26.11.2014 ob 17:30
To je nalašč napravil, da ima spet municije za gobec otresat in svoje fanatike še bolj napumpati, da bodo počasi še za orožje pripravljeni poprijeti. Pokvarjenec bi vojno skuhal, če bi živeli v drugih časih.
Bolnik...zaklenite ga in vrzite ključ v smeti do konca njegove kazni.
Matej*.*
# 26.11.2014 ob 17:32
Ko preberem ta clanek se cudim sam sebi kako sem sploh osnovno solo naredil kaj sele kaj vec. Enostavno ne razumem dolocenih stvari v tej drzavi.
Tao3
# 26.11.2014 ob 16:59
"Janša ni smel iz zapora, saj ni pojasnil, kaj bo počel"

Kraje, lopovščine, laganje, hujskanje, ponarejanje, žaljenje državljanov, primitivizem, pranje možganov svojih vernikov, ...

... skratka, to kar je kriminalec počel do sedaj.
1vidra
# 26.11.2014 ob 16:41
Živimo v Sloveniji...
Jethros
# 26.11.2014 ob 20:00
mala slovenka:
- Janša ni spoštoval ustavnega sodišča, ko je to 2x povedalo svoje o izbrisanih
- Janša se ni opravičil izbrisanim, ko je ESČP v Strasbourgu jasno povedalo, da je prva vlada samostojne RS izvedla izbris dela prebivalca mimo konvencije o človekovih pravicah in lastne ustave in zakonov - poudarjam: SDS z njim na čelu je trdila, 20 let, da izbrisa ni bilo!
- Janša ni spoštoval zakona, ki mu nalaga. kot funkcionarju, pojasniti in predložiti dokazila o svojih prejemkih - poudarimo: celo življenje je že funkcionar, kar pomeni, da nima enega prihodka iz kjerkoli drugje, kot iz žepov davkoplačevalcev! Še danes javnosti, medijem ali državnim institucijam, ki jim je pojasnila dolžan, ne vedo od kje mu enormne razlike v premoženju, niti od kje mu dodatna gotovina, ki jo je nosil na šalter k ženini sestrični, za kar je v novi preiskavi.
- Janša ne spoštuje volje naroda, ni noben demokrat, narod je izbral na volitvah vse drugo že 3x, samo njega ne za vodjo države, pa še vedno vsakič, znova in znova, napoveduje nove volitve in lapa o nategovanju - voljo ljudstva pa bi mi morali spoštovati, ko se gre za njegovih 6.000 famoznih glasov, ki so baje daleč največ vredni, ostalih 90% državljanov pa se lahko slika.
- Janša ne spoštuje niti svojih danih obljub - Slaku je v živo v oddaji zabičal, da bo odstopil z VSEH funkcij, če bo pravnomočno obsojen - predsednik stranke JE tudi funkcija in ne samo, da je danes poslanec iz zapora, je še vedno predsednik in hoče biti še v komisiji za nadzor varnostne službe - hoče biti pravi udbaš, da spremlja, kaj vse preiskujejo proti njemu.
- Janša nima spoštovanja do nikogar, vrsto laži, ki jih lahko naštejemo bi vas morale strezniti, pa se ne date, ker ste toliko zafrustrirani z levakarji, komunajzerji, paradižniki , lubenicami in koka kolo, da o Heinekenovi rdeči zvezdi ne začnemo, da sploh ne vidite, kako močno se norca dela iz vas, ki ga branite kot člana družine. Zlagal se je glede parcel, zlagal se je glede zneskov, s katerimi razpolaga, zlagal se je glede prodaje državnih podjetij v njegovem prvem mandatu, ko mu je Pahor zabičal, da jih je bilo 24, mu je Janša vrnil "12 prosim!", pa so Finance Pahorju še kako dale prav, potem se je lagal celo avstrijski sodnici, ko je Matoz poslal dva faksa z dvema različnima izgovoroma, seveda ta pravi, tretji je bil ta, da je gospod hribolazil v Grčiji.

Tega se lahko našteva v nedogled, pa vas ne premakne. Kako lahko podpirate takega pokvarjenca, veste samo vi. Najbrž ste na plačilni listi, ker zastonj pa se še kurba ne proda na tak način.
LP
scuffydog
# 26.11.2014 ob 22:00
..30 dni samice za zaljenje upravnika..
G.Bruno
# 26.11.2014 ob 17:37
"Ustno dovoljenje za odhod na sejo, ki se je začela ob 11. uri, je prišlo ob 11.20. Vlogo sem dal že v ponedeljek," je zapisal.

Hja, direktorju je akumulator v avtu odpovedal. To bi pa Janez že lahko razumel.
šurda
# 26.11.2014 ob 17:11
Kar v tujino bi rad iz zapora, no ta pa je "lovska" !
Najbolj, da mu še vladno letalo zrihtajo !
ti-ne
# 26.11.2014 ob 20:58
mala slovenka

# 26.11.2014 ob 20:48
pozivate k temu, da se Janši odvzamejo osnove pravice, ki jih imajo vsi primerljivi zaporniki in so dejansko evropski standard.

::::::::::::::::::
Sorry,
Pozabil sem omeniti nemškega predsednika Wulffa, ki je odstopil zaradi 720 evrov in potem bil oproščen krivde.
Nezaslišano za vas SDSovce press!
zapatist
# 26.11.2014 ob 18:11
Sedaj se je spravil še na nič krivega direktorja, ki mu jew mes drugim omogočil, da je praktično takoj prišel na odprti oddelek.

Ta tip ne prenese pravil, kaj šele neke avtoritete, takoj bo šel v konflikt...
AM
# 26.11.2014 ob 17:31
Janša se zopet igra mučenika !
STANE
# 26.11.2014 ob 17:21
Ni dneva,da ni članka o Janši.To je pa že višek,kako se ta človek in njegovi dela norca iz države in njenih institucij.Največji štos pa je v tem,da mu uspeva.Vedno znova se sprašujem,v kakšni državi živimo in če se temu sploh lahko reče država.
tihomir
# 26.11.2014 ob 19:33
Ampak kako se obnaša. Za tole provokacijo bi moral bit brez izhoda do božiča! Za vsako novo provokacijo pa vsakič po dvakrat več, pa bo mir.
lookaaa
# 26.11.2014 ob 19:23
Vodja poslancev Jože Tanko je zato prepričan, da vodstvo zapora Janši otežuje opravljanje poslanske funkcije.

Sam menim, da temu ni tako: Janez Janša ni diskriminiran ampak priviligiran zapornik.
tihomir
# 26.11.2014 ob 19:14
Dosti je bilo kriminala in podpore kriminalu. Dosti je bilo Janš, Tankov, Grimsov, Jerovškov..

Referendum za lustracijo SDS!!
manifesto31
# 26.11.2014 ob 19:06
''Od novembra pa je zahteval redne izhode vsak dan med 8.30 in 20.30.'' gospod torej hodi v zapor spat. predvidevam, da ima, ker je priden za nagrado še proste vikende. in ob vsem tem nekatere ovce pred sodičšem menijo, da je šikaniran politični zapornik.
ti-ne
# 26.11.2014 ob 21:08
mala slovenka

# 26.11.2014 ob 21:04

Vi pa tle nonstop nabijate, kako to, da Janša ni priklenjen na verigi v zaporu.

:::::::::::::::::::::::::::
Draga Sestrična,
Preveč gledaš Pirate s Karibov in bereš Demokracijo!
ti-ne
# 26.11.2014 ob 20:55
mala slovenka

# 26.11.2014 ob 20:48
pozivate k temu, da se Janši odvzamejo osnove pravice, ki jih imajo vsi primerljivi zaporniki in so dejansko evropski standard.

::::::::::::::::::::::::::::::::
Kateri so to "primerljivi zaporniki"?
Jaz poznam primer Sanaderja, Berlusconija, avstrijskega politika ( a la Thaler ) in v čem imajo oni več pravic kot Ivan? Prej bi rekel obratno!!!
Jethros
# 26.11.2014 ob 20:53
Kaj pa vi? Ne samo, da se z odločitvijo US ne strinjate, pozivate na linč sodnikov in k temu, da se njihov sklep ignorira. Celo več, pozivate k temu, da se Janši odvzamejo osnove pravice, ki jih imajo vsi primerljivi zaporniki in so dejansko evropski standard.

HAHAHAHAHA, ma ne no :D
Evropski standard je to, da zaornik obsojen zaradi korupcije v času predsedovanja vladi, hodi iz zapora v parlament prejemati plačo, mešati drek, zapravljati naš denar in čas vladi, z oviranjem dela z njegovimi kapricami? To je evropski standard? :D
Katere države pa in v kateri pravljici?

V Evropi politiki odstopajo ob utemeljenih sumih in pritiskih javnosti, kaj šele, da bi hodili kot zaporniki v parlament in prispevali pri odločitvah o NAŠI prihodnosti!
Še v Italiji, ki je od nekdaj bila v krempljih mafije, kaj takega nisem videl.
Binder Dandet
# 26.11.2014 ob 20:42
Janša se v Ljubljano sam vozi. Bognedaj, da ga policija ustavi med rutinsko kontrolo. Bo Jože Tanko menil, da policija Janši otežuje opravljanje poslanske funkcije. Da gre za režimske policaje. Če pa na Dolenjki naletite na Janšo na bencinskem servisu, pa tudi vam predlagam, da ga spustite preko vrste za plačilo. Da ne bo tudi vas Tanko obtožil oteževanja opravljanja poslanske funkcije.
Tao3
# 26.11.2014 ob 19:49
Lustracija SDS-a! Referendum takoj! To presega vse meje zdravega razuma!
SamoRes
# 26.11.2014 ob 18:42
Zakon o izvrševanju kazenskih sankcij (ZIKS-1) http://www.pisrs.si/Pis.
web/pregledPredpisa?id=ZAKO1223

50. člen
Obsojenca, ki je s storitvijo kaznivega dejanja zlorabil svoj poklic, dejavnost ali dolžnost ali mu je izrečen varnostni ukrep prepovedi opravljanja poklica, ni mogoče razporediti na tako delo v zavodu ali zunaj njega.

Kaj torej Janša dela na mestu poslanca, če je s storitvijo kaznivega dejanja zlorabil svojo dejavnost oz. dolžnost?
Ostrozor
# 26.11.2014 ob 17:10
Vsaj pazniki spoštujejo naravno pravo in zdravo kmečko pamet, če je že poslanci ne.
Še je pravica v Sloveniji.
Martina1
# 26.11.2014 ob 16:50
annova , bi blo fajn, ja. sam kva k ga še kr vlečejo po medijih. on in sds delajo sami sebi reklamo.
1vidra
# 26.11.2014 ob 19:25
V poznejšem mailu Brglezu Janša precizira, da zaradi dela kot poslanec zahteva izhod iz zapora vsak dan od 8. do 20. ure, plus še dalj, kadar je to potrebno...in gibanje povsod po Sloveniji plus v tujini, po potrebi...tu še svizcu pade čokolada iz šap...
grinta
# 26.11.2014 ob 19:19
kakšni balkanci smo.
Ukvarjamo se z obsojenim poslancem in njegovimi izhodi iz zapora v državni zbor.

kako gnila družba smo, zapornike imamo v zakonodajnem in ustavodajnem parlamentu!

pa zgini Janša že iz slovenske politike, koliko časa bomo še mladi plačeval ceno za te stare jugoslovanske barabe ki bi rade vodile državo.

zapornik nima kaj delat v parlamentu.

zaporniki se nahajajo v zaporu.
RoSeR
# 26.11.2014 ob 19:17
Kakšna država je to?!? On bi imel izhode vsaki dan med 8.30 in 20.30 uro! Pa kaj si ti nor! ... Zdaj pa eno vprašanje: ti njegovi dnevi se mu štejejo v čas prestajanja kazni in hkrati še v delovno dobo?
lookaaa
# 26.11.2014 ob 19:10
Janeza Janšo je na tiskovni konferenci novinarka STA soočila z izjavo, ki jo je dal 10. novembra 2011 v oddaji Pogledi Slovenije. Takrat je na vprašanje voditelja oddaje Uroša Slaka, ali bi v primeru pravnomočne sodbe odstopil, če bi bil predsednik vlade, Janša dejal: »Če bom pravnomočno obsojen, se bom pritožil, bom šel na Evropsko sodišče, vendar bom odstopil z vseh funkcij, če se bo to zgodilo.«

ali pa to:
pogledi slovenije 10.11.2011
jnovak69
# 26.11.2014 ob 18:50
Oprostite, ne vem kdo je v tej državi normalen in kdo ne. Zapornik je za vzapor in ne da se mal sprehaja okol in zgago dela. Kje si TITO da mal red narediš v naši deželici.
jaskelainen
# 26.11.2014 ob 17:50
Poslanec je lahko zapornik, nikakor pa zapornik ne more biti poslanec! Poanta zapora je izobcitev kriminalca iz druzbe, zaradi svojih kriminalnih postopkov!
ti-ne
# 26.11.2014 ob 17:48
Spoštovani mediji,
Se vam ne zdi da pretiravate s tem zapornikom?
Ya basta!
fafaron
# 26.11.2014 ob 17:31
Normalno, da ni smel iz zapora. Za to pa ga imamo tam, da ne sme okol skakat pač pa tam bit. Saj čez dve leti boš pa lahko šel, le ne jokaj ...
fafaron
# 26.11.2014 ob 22:25
Na eni sliki lahko opazimo, da so zaporniki diskriminirani na podlagi stanja okenske police pod rešetkami. Vidimo, da imajo eni jetniki celo okensko polico, drugi pol, tretji nič. Glede na Janševo jokanje lahko sklepamo, da je slednja njegova. Zadevo bo najbrž predal evropskemu sodišču za človekove pravice press
www
# 26.11.2014 ob 20:51
Bravo Podržaj, bravo Brglez.
Kazalo