Slovenija
Janez Janša
Janša se bo udeležil ustanovne seje DZ-ja. Foto: BoBo
       To službo je Janša dobil na volitvah.       
 V. d. generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj
SDS je predstavil svoja stališča glede jutrišnje ustanovne seje DZ-ja. Foto: MMC RTV SLO
       Poslanski mandat Janše ni vprašljiv. Če ga v petek ne bi potrdili poslanci, bi nekaj dni pozneje to storilo ustavno sodišče.       
 Zvone Černač, SDS

Boris Štefanec
Predsednik protikorupcijske komisije Boris Štefanec meni, da bi moral Janša sam s stališča etike in integritete presoditi, ali je lahko poslanec DZ-ja. Foto: BoBo
       Ne spodobi se, da bi DZ kršil ustavo in odvzel funkcijo poslanca Janezu Janši, čigar kandidatura je, tako kot vseh drugih izvoljenih poslancev, prestala vse formalne preverbe. Zdaj je samo njegov mandat pod vprašajem. To ni v skladu z ustavo.       
 Jože Tanko, SDS

       Ni prav, ni etično in integritetno, da lahko pri nas nekdo kandidira in je izvoljen v državni zbor z bremenom pravnomočne kazenske obsodbe.       
 Boris Štefanec, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije
VIDEO
SDS zavrnila povabilo SMC

Dodaj v

Podržaj: Janša je službo dobil na volitvah, zakon mu udeležbe ne preprečuje

Štefanec: Podlage za odvzem mandata ni
31. julij 2014 ob 09:04,
zadnji poseg: 31. julij 2014 ob 16:15
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po odločitvi vodstva Zavoda za prestajanje kazni Dob se bo Janez Janša udeležil petkove seje DZ-ja, saj zakon tega ne preprečuje. Izhod bo lahko opravil brez spremstva pravosodnih policistov.


Za upravo zavoda sploh ni bilo nobenega dvoma, ali naj se Janši omogoči udeležba na seji, je dejal vršilec dolžnosti direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj. Vprašanje je bilo le, na kakšen način.

SDS skrbi samopredlagateljstvo Alenke Bratušek za evropsko komisarko


Pred DZ-jem je namreč napovedan shod, kar pomeni, da je morala uprava le opraviti dodatno preverjanje mogočih varnostnih tveganj. Situacija je specifična, je zatrdil, in odstopa od vseh dozdajšnjih praks v zapornem sistemu. Ne zaradi obsojenca, je dodal.

Janša iz zapora sam
Iz zavoda bo tako Janša odšel sam z ustrezno dovolilnico, na kateri bo določena ura odhoda in predvidena ura prihoda, ki pa je zaradi narave dela ni nemogoče natančno predvideti. "Vedno se gre na neko rezervo. Lahko pride prej, skrajni termin pa je določen na dovolilnici," je poudaril. To je običajno tudi pri drugih zapornikih.

Janša je to službo dobil na volitvah
V. d. direktorja zavoda je pojasnil, da so jim pravniki pomagali pri tolmačenju 50. člena zakona o izvrševanju kazenskih sankcij, po katerem po njihovem mnenju te specifične situacije sploh ni mogoče obravnavati. "V zakonu ne obstaja določba, ki bi udeležbe na sejah onemogočala," pravi Podržaj. Ta člen namreč govori o razporeditvi na delo s strani zavoda, tu pa ne gre za klasično razporeditev. "To službo je Janša dobil na volitvah, zato tukaj ta določba ne more biti uporabljena," pojasnjuje.

Za vsako sejo nov postopek
Podržaj je še izpostavil, da bodo v povezavi s prihodnjimi izhodi na seje počakali, ali mu bo mandatno-volilna komisija potrdila mandat. Če se bo to zgodilo, bo Janša vsakokrat moral znova izraziti namero za udeležbo na seji, da se tako sproži formalni postopek. Pred petino prestane kazni pa za Janšo obstajata še dve možnosti, bodisi da mu direktor zavoda na njegovo prošnjo začasno prekine kazen bodisi da sodišče na njegovo pobudo odloči o prestajanju kazni ob koncih tedna.

Štefanec: Biti poslanec zapornik ni etično
Oglasil se je tudi predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, Boris Štefanec.Poudaril je, da mu je popolnoma vseeno, za katero sodbo gre in za koga gre. Trenutno je aktualen primer Janše, ki na Dobu prestaja dveletno zaporno kazen zaradi pravnomočne obsodbe v zadevi Patria, a je bil kljub temu izvoljen za poslanca. Ob tem je opozoril, da je za številna druga delovna mesta v državni upravi pogoj nekaznovanost.

Štefanec je spomnil tudi na eno izmed stališč prejšnjega senata KPK-ja, v katerem so opozorili na pomanjkljivost veljavne zakonodaje, ki ne zagotavlja prenehanja funkcije zaradi pravnomočne obsodbe. "Odpoklic z javne funkcije je sicer eden izmed ukrepov, ki jih je odhajajoča vlada zapisala v akcijski načrt, a posledica tega mora biti vidna v spremembi zakonodaje," pravi.

"Absolutno pa ni treba meriti te zadeve z nobenimi pravnimi merili, ampak je treba reči: z vidika morale, etike, integritete poslanca to ni prav," je še poudaril Štefanec.

Štefanec: Podlage za odvzem mandata ni
Pri vprašanju, ali državni zbor lahko odvzame mandat Janši, bi bil sam zelo previden. Zdi se mu celo, da za to nima prave pravne podlage, saj to nikjer v zakonu ne piše. Janša bi moral biti tisti, ki bi z vidika svoje integritete in etike "premislil in se odločil tako, kot večina javnosti od njega pričakuje".

Eliminacija Janše iz DZ-ja
Začasni vodja poslanske skupine SDS-a Jože Tanko je na tiskovni konferenci odhajajočega vodjo zakonodajno-pravne službe DZ-ja obtožil "priprave pravnih podlag za odstranitev Janeza Janše iz DZ-ja". Te po njegovih besedah vsebujejo "retroaktivne učinke, s katerimi se bo skušalo odvzeti mandat nedolžnemu človeku, ki je krivično obsojen."

"Ne spodobi se, da bi DZ kršil ustavo in odvzel funkcijo poslanca Janezu Janši, čigar kandidatura je, tako kot vseh drugih izvoljenih poslancev, prestala vse formalne preverbe. Zdaj je samo njegov mandat pod vprašajem, a to ni v skladu z ustavo," je dejal Tanko.

Če ne poslanci, bo Janšo za poslanca potrdil US
Podpredsednik SDS-a Zvone Černač pa je ob tem dodal: "Poslanski mandat Janše ni vprašljiv. Če ga v petek ne bi potrdili poslanci, bi nekaj dni pozneje to storilo ustavno sodišče."

Odvzem mandata je nepopravljiva krivica
Ponovil je, da volitve niso bile legitimne in da nobeno sodišče ni opravilo svoje naloge, zato se zdaj po njegovem mnenju nove krivice selijo v DZ: "Odvzem mandata bi bila posledica, ki se je ne bi dalo popraviti."

Alenka Jeraj: Slovenija ni več normalna država
"Če vrhovno sodišče ne bi zavlačevalo, vprašanje podelitve ali nepodelitve mandata ne bi bilo vprašljivo," je pristavila podpredsednica SDS-a Alenka Jeraj, a po njeni oceni Slovenija ni več normalna država. Spomnila je, da je bil sredi kampanje predsednik SDS-a poslan v zapor, na podlagi sodbe, ki je pravno šibka in krivična. Jerajeva od vseh avtoritet v državi pričakuje, da bodo skupaj pozvale sodišča, da odločijo o sodbi v zadevi Patria. Vendar te molčijo. Vrhovno sodišče je pozvala, naj svoje delo opravi takoj.

Zakaj so volitve za SDS nelegitimne
Jože Tanko je ponovil, da je bila zaradi krivične sodbe Janši stranki SDS onemogočena enakopravna udeležba v kampanji. SDS po njegovih besedah ne bo predlagal ne članov za mandatno-volilno komisijo ne članov za izvedbo tajnih volitev. Že prej so se tudi odpovedali vodstvenim mestom v DZ-ju.

SDS: Za SMC nismo enakopraven sogovornik
Tiskovna konferenca SDS-a je potekala ob 9. uri, ob istem času, ko je Stranka Mira Cerarja povabil SDS na pogovore, a so v SDS-u vabilo SMC-ja doživeli kot nekorektno, ker ni bilo naslovljeno na političnega funkcionarja SDS-a, ni bilo podpisano, predvsem pa jih moti to, da jih SMC brez argumentov obtožuje rušenja pravne države in jih ima za neenakopravnega sogovornika.

"Ko nas bodo imeli za enakopravnega sogovornika, bodo pogovori stekli," je napovedal podpredsednik SDS-a Zvone Černač. Hkrati je pozval SMC, naj neha kršiti zakone in vsem 90 poslancem omogoči normalno opravljanje dela.

Proračun se ne izvršuje
Černač je spregovoril tudi o oblikovanju nove vlade: "Izvrševanje proračuna je praktično ustavljeno, ni razloga, da Slovenija ne bi mogla nove vlade dobiti do 1. septembra."

Skrbi jih tudi usmeritev SMC-ja, ki po mnenju vodstva SDS-a pomeni nadaljevanje zgrešene politike zadolževanja in povečevanja davkov, SMC nima nobenih gospodarskih ukrepov ali ukrepov za trajno gospodarsko rast, so bili kritični do po njihovem napačnih usmeritev programa SMC-ja, ki vodijo v dodatno zadolževanje in nove davke.


G. C., Saša Banjanac Lubej, Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
skimija
# 31.07.2014 ob 10:00
Če nimamo oblasti, potem je država nenormalna. Najbolje, da zamenjajo ljudstvo. Ti SDS so res slovenska destruktivna stranka!
urle
# 31.07.2014 ob 10:00
Se strinjam!! ni normalna država od leta 1994, odkar sedanji obsojenec hara po državi in neti zdrahe!!!! Ne, NI normalna država, gospodje!!! še sedaj, ko je varno zaprt pa ustvarja spore in zdrahe!!!!
Popotnik92
# 31.07.2014 ob 10:01
Za spremembo se s SDS-om popolnoma strinjam.

Država, kjer stranka pravnomočno obsojenega kriminalca dnevno nabija čez pravosodje in državo, ni več normalna.
royayers
# 31.07.2014 ob 09:57
Aha, ok. Super, fajn se imejte. Adijo.
veza
# 31.07.2014 ob 10:01
Alenka Jeraj

Janša je šel v zapor, ker ni zaprosil za preložitev začetka izvajanja zaporne kazni, sam se je tako odločil in ne težiti s tem Janšo, ali se boste šli "reševanje vojaka Janše" ali se boste znormalizirali in začeli graditi postjanševsko stranko, sicer boste počasi izumrli...
generacija56
# 31.07.2014 ob 10:02
Tile pacienti so pripeljali to državo na rob vsega, kar je mogoče tolerirati.
In še se oglašajo.
Kako neumen moraš biti....
dr. LeQuack
# 31.07.2014 ob 10:03
Res nismo normalna država če kriminalec iz zapora vodi največjo opozicijsko stranko in bo najverjetneje poslanec. Škoda ker ni nikoli Silvo Plut izrazil zanimanja, SDS bi ga zihr uvrstila na svojo listo.
hubert69
# 31.07.2014 ob 10:06
Ponosen sem, da Slovenija ne ustreza več SDS-ovem pojmovanju normalnosti.
komsomolec
# 31.07.2014 ob 10:03
janša tvitnil, da je bilo v Jugoslaviji bolje!
https://twitter.com/DzaniB1984/status/494427170828468224/photo/1
Neprecenljivo! :-)))
Nighthawk.si
# 31.07.2014 ob 10:02
Pa te res ne znajo prenest poraza in poloma. Kaj pa sledijo obsojencu in kriminalcu. Zdej pa samo jokajo...c c c. Ta prave mevže.
Darxta
# 31.07.2014 ob 10:01
Jaz sem pa pričakoval da bodo rekli, da je bilo povabilo SMC-ja nelegitimno...
Bivši uporabnik
# 31.07.2014 ob 10:07
Narobe. Pravilno se glasi: SDS (že davno) ni več normalna stranka.
sonet7
# 31.07.2014 ob 10:04
Še kr jokajo in igrajo užaljenost, ker so zgubil na volitvah? Res konstruktivna opozicija!
jurica
# 31.07.2014 ob 10:08
Seveda Slovenija ni več normalna država, če pa v parlament nista prišla podpredsednik in podpredsednica SDS Černač in Jerajeva...
Zdaj smo zdrava država :)
sonet7
# 31.07.2014 ob 10:10
Koga sploh zanima mnenje obsojenega kriminalca? In zakaj bi lahko hodil na seje iz zapora...res nismo normalni ja!
manrose.
# 31.07.2014 ob 10:10
Ko boste razpadli, bomo spet normalna država.
jurica
# 31.07.2014 ob 10:11
Še pripadniki SDS vedo, da sta Černač in Jerajeva na čudežen način kar naenkrat postala fakultetno izobražena . Pa še to na račun naš davkoplačevalcev !
Zato pa zvestoba do groba za Ivana :)
ZeK
# 31.07.2014 ob 10:14
MMC, naredite neko rubriko "jokice", pa tam objavljajte, kar ima SDS za povedati.
donkey
# 31.07.2014 ob 10:13
Nespodobno je, da bi DZ na ustanovni seji kršil ustavo in Janezu Janši odvzel funkcijo poslanca.
Zakaj bi bilo to nespodobno? (imenovati slovence "zombiji" pa je spodobno?)
Zakaj bi s tem kršili ustavo?
Alchemist
# 31.07.2014 ob 10:10
Ti so postali še smešni. Še malo, pa upam da jih ljudstvo ne bo več jemalo resno.
manrose.
# 31.07.2014 ob 10:16
Reči nekomu, da je nenormalen, ker se ne strinja s tabo, je namreč konec kulture, besede, odnosa... Ni čudno, da vas ljudje ne marajo.

Resnično vam želim čim prejšnji razpad stranke.
MIRNČAN
# 31.07.2014 ob 10:13
jst to nič ne razumem.A niso nelegitimne volitve?
nenn0
# 31.07.2014 ob 10:08
Kakorkoli obrnemo, sodišče bi vseeno moralo že nekaj narediti z Janšo, da SDS ne bo več nabijal...naj grejo potem na evropsko sodišče, če jih to ne ustreza.

SMC pa zaenkrat res deluje neprepričljivo...DESUS mu celo postavlja pogoje, da grejo v vlado le z SD in nikakor z NSi....katastrofa, Karl sestavlja vlado, spet...
sonet7
# 31.07.2014 ob 10:17
"Povabilo SMC-ja na današnji jutranji sestanek je bilo po Černačevih besedah nekorektno, saj ni bilo podpisano in naslovljeno na funkcionarje SDS-a."

ahahahahahahhhahahahahhhahhaha...
qayxc
# 31.07.2014 ob 10:15
Joj, kako imam poln k...... tega SDS in Janše, če kdo ni normalen tukaj so to oni in izgleda, da ne bo miru dokler ne propadejo, do dna in naprej.
Tao3
# 31.07.2014 ob 10:14
Edina, ki ni normalna je SDS in to je povedalo tudi 80% volicev.

Narod je govoril na volitvah, HOWG!
jurica
# 31.07.2014 ob 10:19
Glede na to, da Janševa zadeva vsebuje več tisoč strani, pa je povsem neresno pričakovati, da bi Vrhovno sodišče zadevo TAKOJ obravnavalo!!; v povprečju VS za vsako zadevo potrebuje najmanj 4 mesece !

In kdo za vraga je Ivan Janša, da bi moral npr. v Mercatorju, preskočiti doooooooolgo vrsto, ko pa VSI mi čakamo, da bo blagajničarka končno vprašala kupca pred teboj, a imate Pika kartico ?
Podobno in vsaj enako pa bi moralo biti tudi na sodišču :)
No in hvala bogu tudi je !
bugykite
# 31.07.2014 ob 10:16
Sds-ovci sploh ne vejo, da v resnici ne obstajajo. Obsaja samo obsojeni J.J., ki se skriva za strankarskimimenom SDS. Poslanci SDS pa so v bistvo manjk kot nič - sužnji.
jurica
# 31.07.2014 ob 10:20
"Kako bo šele z ministri?" se je spraševal Černač in potarnal, da je bil povsem prezrt njihov predlog oz. evropski poslanec Milan Zver, ki ima ustrezne strokovne in politične reference.

Černač pozablja,da Juncker ve, da je bil Zver komunist, njegov šef pa prav tako !
TineB
# 31.07.2014 ob 10:12
Čas je ... dokler je še čas ... da se normalen del SDSa odcepi od nenormalnega SDSa, pozabi Janšo in začne na novo. Kot je to že poskusil Virant in žal zavozil - zaradi lastne nesposobnosti.
TineB
# 31.07.2014 ob 10:07
Vongobongo
# 31.07.2014 ob 10:55
Kriminalec nam bo državo vodu, haha samo v Sloveniji!
MIRNČAN
# 31.07.2014 ob 10:34
On sploh kandidirat ne bi smel za poslanca glede nato da je pravnomočno obsojen. Ne vem pa zakaj brišete komentarje.
syler
# 31.07.2014 ob 10:14
Ko so v opoziciji vedno jamrajo kok jim je hudo pa kako vsi narobe delajo, ko so pa v vladi je pa zmeraj vse v redu in tipi-topi. Naj že ukinejo stranko, da bo mir enkrat, pa še ne bodo imeli več politično motiviranih procesov proti svojim članom.
Itak se pa ve, da če si vključen v politiko, jih slej ko prej "dobiš po prstih" od nekje.

Tile trije so pa velika teleta, k se obračajo tako kot njihov pastir na piščalko zaigra in to iz aresta. Res 1A zakonodaja, da je kaj takega sploh možno, da nekdo iz zapora vodi politično stranko. Je pa tko, da mu je tam še lepše, saj ob vikendih lahko hodi po zidancah (po dolenjski) in je ribe te pije cviček (preverjena informacija).
Dzinks
# 31.07.2014 ob 10:15
Haha, Janez Potočnik je "kadrovska šibkost", Milan Zver pa je bil, revež, povsem prezrt. Zver ima le eno referenco, politično in strokovno hkrati, in reče se ji članska izkaznica SDS. Človek, ki ni nikoli naredil ničesar, je eden najbolj enaktivnih poslancev v Evropskem parlamentu - kot enega svojih velikih dosežkov je sam navedel sodelovanje pri ustanovitvi evropske zveze lajnarjev. Pozor, za 16 tisoč EUR mesečno! Rad bi videl enega zasebnika, ki bi zaposlil takega kalibra, SDS bi ga dali pa za komisarja... Noro.
Ocelot
# 31.07.2014 ob 11:57
Kako je že rekel zadnjič v Odmevih Luka Mesec... Najprej naj Janša razčisti pri sebi, kaj sploh hoče. Volitve razglasi za nelegitimne, nato njegova stranka in celo on sam sodeluje na njih. Nato SDS razglasi rezultate za volitve nelegitimne in zagrozi, da bodo bojkotirali delo parlamenta, nato pa se na vse pretege razburjajo in krilijo z rokami v zahtevi, da naj bo v parlamentu prisoten tudi Janša. Za katerega je slovenski parlament tako in tako "nelegitimen" :)
Nato kritizirajo Cerarja, ker da jih ni povabil na "enakopravne pogovore", ker rušijo pravno državo. In zahtevajo dokaze za njegove trditve. Hm, sedaj ne vem, iz koga se norca delajo, glede na to, da že celo večnost pljuvajo po sodnem sistemu, sodnikih, tožilcih in skratka vseh pravnikih, ki se ne strinjajo z njimi. A ne, oni ne rušijo pravne države, pred sodiščem in zaporom gredo na piknike, v frančiškansko cerkev pa gredo nato z transparenti le k maši:)

No, za posladek pa kritizirajo izbiranje komisarja kot politično kupčkanje. Ta argument bi sicer lahko povsem sprejel, a kaj, ko nato SDS sama za komisarja predlaga - Milana Zvera :):):)

Človek bi si mislil, da živimo v Butalah!
Obsidijan
# 31.07.2014 ob 10:52
Janša v petek v DZ brez spremstva pravosodnih policistov

A akumulator ima nafilan?
ZIZITOP
# 31.07.2014 ob 10:18
Poglejte komentarje in ocene. Pa kaj ne vidite kaj ljudstvo meni o vas sds. Samo zaradi vas bi si ponovno želel totalitarnega sistema, da ne bi več poslušal tega nakladanja in enoumja.
Peroz
# 31.07.2014 ob 10:18
Kakšna lajna no. Včasih so postregli vsaj s kakšnim škandalom, da je bila rumena politična scena srečna in je dobila svojo porcijo razvedrila. Zdaj pa samo lajna in solze.
CtrlDelete
# 31.07.2014 ob 14:32
In meni bo zapornik postavljal zakone in odločal o meni!!! A ste vi normalni? To je treba preprečit!
mojcd
# 31.07.2014 ob 10:25
Tem se je odpeljal....kot da so v matrici, JJ pa The One, ki nas bo resil iz nje. Trenutno je ujet s strani agentov...
Strummer
# 31.07.2014 ob 10:20
Kaj majo teli kljukci še 5% podpore?
Tao3
# 31.07.2014 ob 10:17
Pri SDS-u najbolj velja rek, da kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade.

Pa so padli vanjo in še kar kopljejo, lažejo, hujskajo, ponarejajo, kradejo, ... kot lajna so ... kdo to navija?
SloSi
# 31.07.2014 ob 13:36
Zdaj mi bo zopet zapornik in "trgovec s smrtjo" kar iz parlamenta govoril, da sem ZOMBI.
Prekleta država, ki ji vladajo "sovražniki ljudi". Res: prekleta !
Zadnji čas, da še drugi odidemo s trebuhom za kruhom.

Če bi vsaj pravno in ekonomsko zaprli.
Poglejte, kam so nas pripeljali doktorji znanosti - katerim smo vse plačevali mi, navadni delavci ! V r*t vse skupaj !
"Bomo kot Švica", ... itd - parole za bebce. Švica je 700 let ustvarjala svojo zakonodajo.
In 700 let zapirala kriminalce.

Slovenčki smo navadni bebčki, s preveč samozavestnim "vse bomo zmogli sami". Kako, če smo NEPISMENI.

Ampak meni ne bo vladal hudobni in zlobni KRIMINALEC !!!! NE BO !!!"
iska
# 31.07.2014 ob 11:33
Če bi bili SDS-ivci pri kakršnikoli zdravi pameti, bi pustili Janšo naj uživa na Dobu, sami pa začeli na novo graditi stranko, ki ne bo temeljila na kultu neke motene osebnosti, ampak na dobrem programu, novih ljudeh, ... namesto tega pa s Černačem na čelu zganjanje nebuloze, ki jih pehajo bog vem kam ...
STANE
# 31.07.2014 ob 11:04
Ko je bil Janša na svobodi in poslanec,kolikokrat je bil prisoten na seji DZ? Skoraj nikoli,še več,ko je vlado prevzela Bratuškova,je mandat poslanca vrnil,čeprav je bil izvoljen.
Kdo koga tu sedaj zaje.......?Janši je biti poslanec vsekakor premajhna funkcija ampak sedaj
bi bil pa rad aktiven poslanec,čeprav je obsojenec za korupcijo in je zagotavljal,da bo odstopil od vseh funkcij.
Stavim,da smo in bomo edina država na svetu,kjer bo sedel v parlamentu pravnomočno obsojeni politik.Nismo pa edina država,kjer so bili politiki obsojeni korupcije,vendar v vsaki vsaj kanček moralni državi,tak človekj nima kaj iskati v politiki.Patrija ni edina zadeva,kjer njegova dejanja "smrdijo"že na daleč.
Bivši uporabnik
# 31.07.2014 ob 10:59
Sramota na kubik... Vodja slovenske sekte bo vkorakal v parlament, njegovi sledilci pa v delirij... Upam, da jih po koncu zasedanja pride pobrat kakšna vesoljska ladja...
ZeK
# 31.07.2014 ob 10:37
a je volvota poservisiral, da mu ne crkne na poti?

morda bi pa lahko kar prikolesaril ali še bolje odtekel do Ljubljane, nekako v stilu pohoda po poteh avnoj-a ali štafete mladosti!

SDS aktivisti bi mu ob poti metali cvetje, on pa jim bi zagotovil sendvič in pingo sok!
Zlate
# 31.07.2014 ob 10:19
"... ni razloga, da Slovenija ne bi mogla nove vlade dobiti do 1. septembra."

Seveda le pod pogojem, da zmaga SDS. V nasprotnem primeru bomo volitve ponavljali dokler se to ne zgodi in šele takrat bodo volitve legitimne. Mi smo edini pametni, vsa preostala Slovenija pa je butasta, ker tega ne dojame. Slava nam.

Adijo pamet!
RoSeR
# 31.07.2014 ob 10:17
A še kdo spremlja te pajace? Zakaj novinarji sploh še hodite k njim? Bojkot te stranke (dokler se ne naučijo obnašanja) pa bo mir v SLO.
Kazalo