Janez Janša. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Janez Janša. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

V Bovcu se je s tradicionalnim srečanjem občinskih in mestnih odborov SDS-a in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume začel poletni tabor SDS-a.

Zbrane na bovškem letališču je ob začetku nagovoril tudi predsednik SDS-a Janez Janša. Poudaril je, da to ni politični tabor, kot ga imajo običajno pred volitvami v volilnih letih, temveč bolj dopustniško srečanje in predvsem druženje. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so prispevali k odličnim rezultatom in zmagi stranke na državnozborskih, lokalnih in evropskih volitvah.

Po njegovih besedah se je stranka med volitvami močno okrepila, saj je pridobila okoli 2000 novih članov in članic, med njimi tudi veliko mladih.

"Težko je biti nezadovoljen, če na treh volitvah trikrat zmagaš," je dejal. A lahko, kot je dodal, edino za lokalne volitve rečejo, da so njihovi izidi pripeljali k soodločanju stranke. Vlado so po državnozborskih volitvah namreč sestavili poraženci. "V normalni demokraciji je tako, da vlado običajno prevzame tisti, ki zmaga na volitvah, ki dobi najvišje zaupanje ljudi. Slovenija še ni tam," je bil kritičen.

Dotaknil se je tudi dogajanja na evropskem političnem parketu. V EU-ju se karte mešajo na novo, Slovenija po njegovem mnenju spet kaže premajhno ambicioznost, saj da nas kot resnega igralca praktično ni na evropskem zemljevidu. "To ima tudi negativne posledice pri pridobivanju projektov, sedežev v evropskih institucijah, ugledu države in tujih naložbah," je naštel.

Kritičen je bil tudi do izbire kandidata za evropskega komisarja. Kot je dejal, so pri izbiri gledali predvsem na to, da predlagajo nekoga, ki doma ne bo nikogar ogrozil, ne glede na to, ali bo v EU-ju za Slovenijo kar koli dosegel.

Povzpeli se bodo na vrhove nekaterih gora

Kot vsako leto se bodo udeleženci tabora povzpeli na vrhove nekaterih gora, 27. julija na Triglav.

Janša: Država je premalo ambiciozna
Janša izpostavil zmage SDS-a