Janša poudarja, da je čas, da ponovno stopimo skupaj. Foto: BoBo
Janša poudarja, da je čas, da ponovno stopimo skupaj. Foto: BoBo

Suverenost države ogrožajo gospodarska in finančna kriza ter preveliko zadolževanja v zadnjih letih, je na sprejemu povabljenih ob današnji 21. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije dejal predsednik vlade Janez Janša. "Suverenost je tisto, za kar smo se enotno postavili v bran pred 21 leti, in čas je, da ponovno stopimo skupaj," je poudaril.

"To je bil čas, ko smo se zavedali, da imamo v tej preizkušnji lastno državo, ki se je postavila na svoje noge, ki se je sposobna braniti pred močnejšim nasprotnikom," je povedal premier. Ob tem je poudaril, da je s tem država stopila na novo pot za mednarodno priznanje.

Predsednik vlade je izpostavil, da narod, ki ne zmore odplačevati svojih dolgov tujim upnikom, ni popolnoma suveren. Kot je povedal, je Slovenija na tej točki danes ogrožena. Dodal je, da lahko ponovno dokažejo, da uspešen boj za samostojnost ni bil naključje, ampak da so dosegli trajno stanje, ki ga lahko vzdržujemo in kot država zagotavljamo prebivalcem večjo blaginjo in večjo varnost.

Janša je še poudaril, da si dnevi, ki se jih spominjajo ob tokratni obletnici, zaslužijo spomin in da moramo ponosno proslaviti dan, ko je Slovenija svobodno zadihala.