Janez Janša je medije obtožil, da napačno poročajo o inflaciji. Foto:
Janez Janša je medije obtožil, da napačno poročajo o inflaciji. Foto:
Ivan Zidar
Predsednik SDS-a je na srečanju spomnil tudi na dogajanje okoli aretacije Ivana Zidarja in Boštjana Penka. Foto: MMC RTV SLO
Janša oster na srečanju SDS-a

Med govorom je Janša poudaril uspešnost Slovenije v zadnjem obdobju, ob tem pa omenjal visoko gospodarsko rast. Po njegovih besedah je ta ostala visoka kljub napovedani recesiji. Dodal je še, da se je v zadnjem obdobju odprlo 10.000 novih delovnih mest in da se je Slovenija po stopnji razvitosti približala povprečni ravni v Evropski uniji.

"Lažne navadbe v medijih"
Predsednik SDS-a je na odboru še dejal, da Slovenija ni imela najvišje inflacije v EU-ju, se pa o tem v slovenskih medijih lažno poroča tako rekoč vsak dan. Kot meni, je Slovenija pripravljena nove izzive prihodnosti sprejeti kot priložnost, blaginja za vse pa je uresničljiv cilj. Ob tem je treba zagotoviti skrb za človeka in trajnostni razvoj, opozarja.

Za spremembo statutov
Janša je druge stranke pozval, naj spremenijo svoje statute tako, da ne bo mogoča združljivost funkcij v stranki s položaji v nadzornih svetih podjetij.

Seveda je Janša nekaj besed namenil tudi aktualnim zadevam in povedal, da je v trgovini in gradbeništvu nekaj velikih igralcev, ki si skušajo prikrajati pravila igre po svoje. "V prejšnjih mandatih jim je bilo to dopuščeno," je dejal. Navedel je, da je zdajšnja vlada vzpostavila nadzorne institucije, ki so začele odkrivati primere "parkiranja" delnic. "Ob tem smo bili obtoženi, da ustvarjamo tajkune," je poudaril predsednik vlade.

Tudi o Zidarju in Penku
Spomnil je tudi na nedavni aretaciji Ivana Zidarja in Boštjana Penka ter ugotovill, da nekateri skušajo prepričati, da je sestajanje državnega tožilca z osumljencem nekaj normalnega. Take primere bo vlada poskušala preprečiti z zakonom, ki ga je v petek poslala v parlament, je opomnil premier.

Srečanja v Postojni so se udeležili številni vidni predstavniki SDS-a, med njimi Jože Tanko, Branko Grims, Zvonko Černač in Romana Jordan Cizelj.

Janša oster na srečanju SDS-a