Podatkov, do katerih se je dokopal novinar 24UR, nista zanikala ne Janković ne njegov zastopnik Čeferin. Foto: BoBo
Podatkov, do katerih se je dokopal novinar 24UR, nista zanikala ne Janković ne njegov zastopnik Čeferin. Foto: BoBo

Kot so poročali v oddaji 24UR, je Jure Janković junija letos odprl šest računov v Švici. 9. junija je odprl tri račune na RBS Coutts banki v Zürichu, nato pa enajst dni pozneje tri račune na UBS AG prav tako v Zürichu.

Obstoj računov ni sporen, a po poročanju 24UR Jure Janković teh računov ni prijavil Dursu, pa bi jih moral. Novinar je podatek preverjal tako pri Jankoviću kot pri njegovem zastopniku Aleksandru Čeferinu, a navedb v treh dneh ni demantiral nihče.

Je pa Čeferin sporočil, da so zaradi razkritih Jankovićevih transakcij že vložili ovadbo zoper predsednico parlamentarne komisije Alenko Jeraj iz SDS-a. Jerajeva je predsednica preiskovalne komisije DZ-ja, ki med drugim preiskuje spremembe namembnosti zemljišč v Ljubljani, s katerimi naj bi se okoristila tudi družina župana Zorana Jankovića.

Kot pravi nekdanji predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos, obstaja vsaj upravičen sum pranja denarja ali pa drugih kaznivih dejanj. "Saj ni nujno, da je pranje denarja, lahko je tudi kaj drugega."