Je Srečko že v varnih rokah policije? Foto: Reuters
Je Srečko že v varnih rokah policije? Foto: Reuters

Novinarska predstavnica celjske policije Milena Trbulin je za MMC potrdila, da so na območju Kočevske Reke našli medvedka, ki bi po starosti in velikosti lahko ustrezal pogrešanemu medvedku Srečku, ki ga je neznani storilec pred tednom dni ukradel iz zavetišča na Muti. Zdaj mu morajo odvzeti še DNK-vzorec, ki ga bodo primerjali s tistim, ki so mu ga odvzeli v zavetišču.

Danes pa je nemška organizacija Štiri tace (Vier Pfoten) na svojih spletnih straneh objavila vest, da so v Sloveniji že 24. junija našli medvedka in da gre zagotovo za Srečka. Slednjega so našli pri možaku, ki je Srečka našel že prvič, od koder naj bi nato prišel na kmetijo Logarjevih.
Trbulinova je pojasnila, da jih je 24. junija Zavoda za gozdove obvestil, da je bil medved opažen na omenjeni lokaciji. Preiskava sicer še poteka, in ko bodo znani rezultati DNK-analize, bodo postopali naprej, je še dejala.

Medveda bodo po njihovih besedah še ta teden odpeljali v zavetišče Harghita v Romuniji in ga nato čez nekaj let pripeljali nazaj v Slovenijo.