Hrvaška ima možnost za pritožbo na sklep, zato namerava Joras z odstranjevanjem korit počakati še kakšen teden. Foto: MMC RTV SLO
Hrvaška ima možnost za pritožbo na sklep, zato namerava Joras z odstranjevanjem korit počakati še kakšen teden. Foto: MMC RTV SLO

Kot je poudaril Joras, je korita, ki ovirajo dostop do njegove hiše, postavila Hrvaška in jih je dolžna tudi umakniti. Zato namerava počakati kakšen teden, saj ima hrvaška stran med tem tudi čas za pritožbo. Če pa Hrvaška sklepa ne bo upoštevala, se bo odstranjevanja korit lotil sam, je napovedal. Videli bomo, ali bo hrvaška stran spoštovala evropsko sodišče, saj je slovensko sodišče tudi evropsko, ali pa bodo nadaljevali balkansko politiko, je dodal Joras. Marjan Podobnik pa je medtem člane Zavoda 25. junij že pozval, da naj se odstranitve korit udeležijo prihajajoči četrtek.

Joras kritičen tudi do naše države


Pri tem upa na pomoč notranjega ministrstva, ki se po njegovih besedah do zdaj sicer ni posebej izkazalo pri tem, da bi mu olajšalo življenje. Od slovenske politike pričakujem prej oviranje in metanje polen pod noge kot pomoč, je poudaril Joras. Kljub temu pa je notranje ministrstvo po njegovem dolžno, da mu pomaga.

Jorasov odvetnik Danijel Starman pa sklep sodišča, ki je sicer še nepravnomočen, razume kot napredek glede na prejšnji sklep, ki je Hrvaški nalagal le denarno kazen.

E. S.