Kardinal Franc Rode je zaprosil za test očetovstva. Foto: BoBo
Kardinal Franc Rode je zaprosil za test očetovstva. Foto: BoBo
Rode se zanima o postopku za test DNK

"Kardinal Rode še ni nič zaprosil, le njegova odvetnica Zidar Klemenčičeva se je zanimala, kaj vse morajo storiti, ker si gospod Rode želi preiskavo DNK opraviti na našem inštitutu," je pojasnil Balažic. "Odvetnici smo razložili, kaj je treba - da morata priti oba skupaj na odvzem vzorcev, da morata oddati pisne vloge in določiti datum, da opravimo te odvzeme. Morata pa biti zraven oba hkrati," je natančno pojasnil Balažic.

Ni možnosti napake ali goljufanja
"Sam odvzem vzorcev traja 5 minut, glede preiskave pa se bomo potrudili, da bo končana v manj kot 24 urah ali najkasneje v dveh dneh," je napovedal Balažic. "Ni možnosti napake ali goljufanja, ker se vpričo strank odvzamejo vzorci, ki jih stranke vidijo in podpišejo, da se strinjajo, dobijo črtno kodo in tako naprej. Ni nobene možnosti napake," je zatrdil Balažic.

"Kdaj bodo vlogo poslali, pa ne vem, najbrž se bo treba zdaj dogovoriti z gospodom Petrom S., ker nima smisla, da pride gospod kardinal sam, morata priti oba," je še dodal Balažic.

Prosili Petra S., da sporoči, kdaj lahko opravi test
Pred kratkim so iz pisarne Zidar Klemenčičeve, ki zastopa kardinala Rodeta, sporočili, da so na Petra S. naslovili prošnjo, naj nemudoma sporoči, kdaj bo lahko opravil vse potrebne odvzeme za omenjeni test.

Iz pisarne so spet zatrdili, da Peter S. na Rodeta do danes, razen prek medijev, v zadnjih dneh ni naslovil prošnje po ugotavljanju očetovstva.

Saša Banjanac Lubej

Rode se zanima o postopku za test DNK