Kandidat za predsednika Srečko Felix Krope se bo za položaj predsednika stranke DeSUS pomeril s Karlom Erjavcem. Foto: BoBo
Kandidat za predsednika Srečko Felix Krope se bo za položaj predsednika stranke DeSUS pomeril s Karlom Erjavcem. Foto: BoBo

V ospredje svojega mandata bo, če bo v tekmi premagal dolgoletnega predsednika stranke Karla Erjavca, postavil člane, torej upokojence, in dostojno starost, poudarja kandidat za predsednika DeSUS-a Srečko Felix Krope.

Med pomembnejšimi vprašanji pa prepoznava tudi delovanje stranke v okviru vlade. Na zadnjem kongresu, kjer so govorili tudi o tem vprašanju, je Krope zagovarjal obstanek v koaliciji. "Zagovarjal sem stališče, da naj stranka DeSUS pokaže državotvornost," je dodal v izjavi za medije. "Zagovarjam vsekakor koalicijsko pogodbo in program stranke. Pomembno je, da smo parlamentarna stranka. Računam na to, da bomo to tudi ostali," je še povedal.

Sorodna novica Dominik Šteiner umaknil kandidaturo za predsednika stranke DeSUS

Glede Koalicije ustavnega loka pa Krope odgovarja, da se mu zdi čudno, "da štiri opozicijske stranke, med katerimi sta tudi dva nekdanja predsednika vlade, pokliče nekdo in jih združi". "Takšnega pristopa ne zagovarjam," je dodal.

V igri za mesto predsednika stranke po tistem, ko je v sredo odstopil Dominik Šteiner, ostajata Erjavec in Krope. Šteiner je sicer v sredo pozval k podpori Erjavca. "Kot dolgoletni športnik grem v tekmo zmeraj zato, da zmagam. Če tega rezultata ne bo, bo pa kot na tatamiju. Tudi če si izgubil, se pripogneš in pozdraviš. Še naprej pa pomagaš svoji reprezentanci. Če ne tekmuješ, potem nosiš kovčke," je odvrnil Krope.

Za zdaj še vedno v igri 28. november

Datum kongresa za zdaj ostaja 28. november. Priprave na izvedbo kongresa stranke DeSUS, ki so ga sklicali po odstopu predsednice Aleksandre Pivec, kroji vse slabša epidemiološka slika, zato se dogovarjajo o načinu, kako bi ga izvedli.