Kangler pravi, da so pripravljeni na sodelovanje z vsemi. Foto: Miloš Vujinović/Bobo
Kangler pravi, da so pripravljeni na sodelovanje z vsemi. Foto: Miloš Vujinović/Bobo
Nova ljudska stranka Slovenije, NLS
Vogrin pravi, da datum ni bil povezan z 28. obletnico ustanovitve Slovenske kmečke zveze. Foto: Miloš Vujinović/Bobo

Novo ljudsko stranko bo še naprej vodil dozdajšnji predsednik Željko Vogrin, Kangler, ki se že na naslednjih volitvah želi vrniti v državni zbor, pa je prevzel vodenje programskega sveta, saj nad njim še vedno visi senca vseh sodnih postopkov proti njemu.

Po besedah Vogrina so se za preimenovanje odločili, ker so do zdaj delovali le na lokalni ravni, zdaj pa se nameravajo dejavno vključiti v slovensko politiko. Dodal je, da preimenovanje nima nič opraviti z dejstvom, da SLS prav danes zaznamuje 28 let od rojstva Slovenske kmečke zveze, predhodnice današnjega SLS-a in nekdanje Kanglerjeve stranke, iz katere so ga izključili.

Stranka namerava po njegovih besedah dati poudarek predvsem gospodarstvu, socialnim zadevam, davčni politiki, saj država, kot je dejal Vogrin, gospodarsko tone, napredka pa ni videti. Ne strinjajo se tudi z aktualno zavrnitvijo referendumskih pobud delavcev migrantov, ki po njegovem mnenju kot pravniku ni najbolj modra odločitev predsednika državnega zbora.

Ne izključujejo nikogar
Po Kanglerjevih besedah za zdaj še ostajajo odprti dogovori glede morebitnih nadaljnjih povezovanj v slovenskem političnem prostoru ter da ne izključujejo nikogar.

Kangler je tudi zavrnil obtožbe s strani SLS-a na račun njihove izbire imena, predsednika SLS Marka Zidanška pa je pozval, naj se, če mu je mar za pravno državo in pravni red v njej, z njimi pogovarja in išče dialog.