Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Razpis za novega direktorja NPU je bil objavljen 9. junija, kandidati pa so imeli za prijavo čas do 17. junija. Na ministrstvu za javno upravo so za Dnevnik pojasnili, da so se na natečaj za direktorja NPU prijavili trije kandidati, s katerimi bo posebna natečajna komisija uradniškega sveta razgovore opravila prihodnji teden.

Kandidatur za direktorja NPU-ja na ministrstvu za javno upravo ne razkrivajo, sta pa za časopis svojo kandidaturo potrdila nekdanji direktor uprave kriminalistične policije Boštjan Lindav in celjski sodnik Edvard Ermenc. Po neuradnih informacijah naj bi bil tretji prijavljeni trenutni vršilec dolžnosti direktorja NPU-ja Igor Lamberger.

Za enega od favoritov za direktorja NPU-ja naj bi veljal Ermenc, saj naj bi bil blizu nekdanjemu direktorju policije Antonu Travnerju, ki pa je 30. junija odstopil. Vodenje policije pa je kot vršilec dolžnosti prevzel Andrej Jurič.

Dnevnik navaja, da se je v zadnjem tednu začelo pojavljati novo ime. "Več sogovornikov iz policijskih vrst nam je povedalo, da jim je bilo že skoraj kot gotovo dejstvo predstavljeno, da na NPU prihaja Petra Grah Lazar," so zapisali. Ekonomistka je bila na NPU-ju že zaposlena kot preiskovalka od konca leta 2010 do 2014, nato se je za pet let preselila na DUTB, trenutno pa je zaposlena pri Deloitte svetovanju.