Računsko sodišče ne izključuje možnosti za nadaljevanje revizije projekta Stožice. Foto: BoBo
Računsko sodišče ne izključuje možnosti za nadaljevanje revizije projekta Stožice. Foto: BoBo

Policisti so potrdili, da nadaljujejo preiskavo poslov ljubljanskega župana Zorana Jankovića, pri čemer sodelujejo s hrvaškimi preiskovalnimi organi. Na Hrvaškem so pod drobnogledom finančne transakcije med družbami, neposredno povezanimi z družbo Electa Naložbe.

Tako je hrvaška družba E-Gradnja, ki je v lasti Electe in Damijana Jankovića pri finančni skupini Šted-Invest lani novembra najela tri milijone evrov posojila. Nato je 723 tisoč evrov nakazala v Slovenijo, pri čemer namen nakazila uradno ni znan. Neuradno naj bi šlo 550 tisoč evrov na račun Zorana Jankovića kot vračilo posojila, ki ga je dal sinovoma.

Družba E-Gradnje, ki ima v Zagrebu le poštni nabiralnik, nima nobenega zaposlenega, so povedali na računovodskem servisu Lente, ki opravlja računovodske storitve za družbo E-Gradnje.

Poleg preiskovalnih organov pa se bo poslov pri projektu Stožice podrobneje lotilo tudi Računsko sodišče. Predsednik sodišča Igor Šoltes je povedal, da so se na sodišču Stožic lotili že pred časom, ne izključujejo pa nadaljevanja revizije. Po mnenju Šoltesa je namreč treba ugotoviti morebitna razhajanja med predvidenimi in revidiranimi stroški ter pojasniti, zakaj so se pojavile razlike.

Nadaljevanje preiskave Jankovićevih poslov
Nadaljevanje preiskave Jankovićevih poslov