Foto:
Foto:
Nadaljuje se kriza Tenetiš

Poleg tega Agencija za okolje za odlagališče v Tenetišah še vedno ni podaljšala okoljevarstvenega dovoljenja, čeprav je rok potekel že skoraj pred mesecem dni. Zdaj večino kranjskih smeti vozijo na odlagališče Kovor, a Tržičani so jih pripravljeni sprejemati le še do 10. decembra.

Perne na sestanku s Podobnikom
Zato se je kranjski župan Damijan Perne sešel z ministrom za okolje in prostor Janezom Podobnikom, ki je dejal, da bodo, če bo treba, tudi s spremembo zakona omogočili, da se postopkovni zaplet reši. Župan je bil po koncu sestanka optimističen, saj je dobil zagotovila, da bodo o vprašanju deponije odločali izključno strokovni razlogi in nikakršni politični interesi.

Minister Podobnik je izpostavil težavo komunikacije s krajani, ki živijo blizu lokacije odlagališča in povedal, da bodo v bližnjih dneh posredovali med vsemi vpletenimi stranmi. Dodal je, da krajanom ni več treba stražiti pred deponijo, saj je Komunala Kranj zagotovila, da brez okoljevarstvenega dovoljenja ne bo vozila odpadkov tja.

Kranjski župan pa je povedal, da so že začeli pridobivati dovoljenja za sodoben center za predelavo komunalnih odpadkov.

Nadaljuje se kriza Tenetiš