Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Na ponovljeni razpis za odgovornega urednika MMC-ja je prispelo pet prijav, a je bila Ksenja Tratnik edina, ki je izpolnjevala vse razpisne pogoje.

"Kandidatki Ksenji Tratnik je pozitivno mnenje izreklo 22 upravičencev oz. 85 odstotkov tistih, ki so podali svoje mnenje. Komisija ugotavlja, da je kandidatka Ksenja Tratnik pridobila pozitivno mnenje uredništva," je sporočila tričlanska komisija – predstavnik pravne pisarne in predsednik komisije Aljoša Ivanovič, predstavnik kadrovske službe Aleksander Novak, predstavnik uredništva UPE-ja MMC Slavko Jerič –, ki je bedela nad postopkom izrekanja mnenj uredništva.

Sorodna novica Svet RTV Slovenija potrdil razpis za predsednika nove uprave, rok za prijavo je 30. junij

Od 39 programskih sodelavk in sodelavcev, ki so imeli pravico glasovanja, jih je glasovalo 26.

Po novem zakonu o RTV Slovenija urednike imenuje uprava na predlog direktorjev. Svet RTV-ja je objavil razpis za predsednika uprave in predsednik sveta RTV Slovenija Goran Forbici upa, da bi nova uprava delo lahko začela sredi julija.

Prvi razpis za odgovornega urednika UPE-ja MMC po spremembi statuta RTV-ja je bil objavljen lani jeseni, a ker sta generalnemu direktorju direktor televizije in direktor radia predlagala vsak svojo kandidatko, ta končne odločitve o imenovanju ni sprejel. Uredništvo je tudi na prejšnjem razpisu večinsko podprlo Ksenjo Tratnik.