"Tržnica je delujoč prostor, ki pa se ga želi s tem projektom očitno uničiti," meni kandidatka za županjo v Ljubljani. Foto: BoBo

"Tržnica se nahaja sredi kulturne dediščine in naloga vseh je, da jo ščitimo, še zlasti pa je to naloga organov na mestni in na državni ravni," je prepričana. Dodaja, da se z gradnjo parkirišč pod samo tržnico očitno želi ta prostor očitno uničiti. "Še isti dan, ko je bilo ugodeno pritožbam proti gradnji garažnih hiš, smo na tržnico dobili gradbeno mehanizacijo," je opozorila.

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je namreč ugodilo pritožbi devetih posameznikov in Nadškofije Ljubljana ter razveljavilo gradbeno dovoljenje za garaže pod tržnico, rekonstrukcijo Mahrove hiše in ureditev Vodnikovega trga. Zadevo je vrnilo Upravni enoti Ljubljana center, ki bo morala o dovoljenju odločati znova.

Prazne lokale bi oddali po simbolični ceni
Kucler Dolinarjeva poudarja, da je Ljubljana zrasla na trgovcih in obrtnikih in ni prav, da jih zdaj želijo "mačehovsko" izgnati iz mesta. Ne strinja se s praznimi lokali v središču mesta. Glede na to po njenih besedah vztrajajo pri pobudi, da se prazni lokali oddajo na licitaciji z minimalnimi stroški en evro. Enako velja tudi za druge prazne prostore v lasti Mestne občine Ljubljana, je dejala.