Zapletom ob delu komisije ni videti konca. Foto: MMC RTV SLO
Zapletom ob delu komisije ni videti konca. Foto: MMC RTV SLO

Podporo Grimsu in Evi Irgl kot nadomestni članici komisije je že napovedal tudi Tadej Slapnik, Zares.

Vodja poslanske skupine SDS-a Jože Tanko je medtem prepričan, da predlog treh poslancev, da se zasliši predsednika komisije Zvonka Černača, pomeni lustracijo stranke v komisiji. Dodal je, da koalicija nima nobenega razloga, da je predlagala zaslišanje in s tem izločitev iz komisije Černača ter Roberta Hrovata. Komisija hoče Černača zaslišati, ker je bil predsednik preiskovalne komisije za nakup oklepnikov 6 x 6, a Tanko meni, da se od takrat ni zgodilo nič novega.

"Glede na takšno delovanje tudi na drugih področjih ni mogoče pričakovati velikih rezultatov dela te koalicije," je dejal. Prepričan je še, da gre za prozorno igro, ki skuša onemogočiti parlamentarno preiskavo.

Kumer: SDS leta 2008 s podobnim predlogom
Dušan Kumer
nasprotno meni, da je SDS tisti, ki preprečuje, da bi bilo mogoče priti do resnice. Obenem pa je bil prav SDS tisti, ki je leta 2008 predlagal nekaj podobnega kot oni zdaj, in sicer zaslišanje tedanjega predsednika komisije Milana M. Cvikla, s čimer je preprečil obravnavo poročila komisije, navaja.

Kumer še meni, da gre v komisiji zdaj le še za to, da se s pritiskom na sodstvo zaščiti ljudi, ki so v sodnih postopkih, denimo Janeza Janšo.