Erjavec je zatrdil, da ga ni bilo strah zaradi težav v zraku. Foto: RTV SLO
Erjavec je zatrdil, da ga ni bilo strah zaradi težav v zraku. Foto: RTV SLO
Karl Erjavec
Ne glede na afero s falconom bo potrebno znova razmisliti o lastnem letalu, opozarja minister. Foto: RTV SLO
Erjavčeve tegobe z letalom

Iz Seville, kjer se je udeleževal neformalnega sestanka Natovih obrambnih ministrov, je z najetim letalom cesna družbe Gio sicer poletel proti bavarski prestolnici, a se je moral po 10 minutah vrniti, po ministrovih besedah zaradi težav na podvozju. Kolesa letala se namreč po vzletu niso hotela spraviti v krila.

"Slovenija prej ali slej do lastnega letala"
Minister je po povratku na trdna slovenska tla znova opozoril na potrebo po lastnem letalu, ki bi ga morala imeti slovenska vlada, saj naj bi bila Slovenija ena redkih držav, ki nima lastnega vladnega letala. Po njegovem mnenju bi letalo potrebovali zlasti med predsedovanjem Slovenije EU-ju, zato bi ne glede na afero z nakupom letala vrste falcon prej ali slej morali nabaviti svoje letalo.

Kljub temu pa bodo ministri in vladni uslužbenci vsaj še dve leti potovali z najetimi letali, saj se prihodnji teden zaključuje razpis za letalske prevoze, na katerem je zmagalo podjetje Gio, ki sodeluje z Adrio, je poročala TV Slovenija. Pogodba je vredna 7,7 milijona evrov, predvideva pa 2.000 ur letenja v obdobju dveh let. Pogodba določa opravljanje storitve in ne najema celotnega letala, kar je po pojasnilu državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo Romana Repa bistveno cenejše.
Erjavčeve tegobe z letalom