Po Tromostovju avtobusi ne vozijo več. Foto: RTV SLO
Po Tromostovju avtobusi ne vozijo več. Foto: RTV SLO
Kongresni trg
Okoli Kongresnega trga po novem poteka enosmerni promet. Foto: RTV SLO
Ljubljansko mestno jedro bo zaprto za promet

Za promet so zaprte Wolfova, del Trubarjeve in Miklošičeve ulice, del Adamič Lundrovega nabrežja in Stritarjeva ulica do križišča z Mačkovo. Zaprt je tudi del Cankarjeve ulice. Zaradi zaprtja je spremenjen tudi potek prog avtobusov LPP-ja številka 2, 10, 11, 13 in 20. Okrog Kongresnega trga pa poteka krožni promet. Dostop do Prešernovega trga je za dostavna vozila mogoč od 7.00 do 9.30.

Prebivalcem središča mesta, ki so do zdaj imeli dovolilnice za parkiranje, so nova parkirna mesta ponujena na Kongresnem trgu in v bližnjih garažnih hišah. Parkirišča, ki jih bo mesto zaradi zaprtja središča izgubilo, pa bodo po besedah župana Zorana Jankovića nadomestili. Nekaj naj bi jih pridobili na Kongresnem trgu.

Spremembe prog LPP-ja
Proga 2 ne prečka več Prešernovega trga, pač pa njeni avtobusi s Poljanske ceste zavijajo na Kopitarjevo ulico ter nadaljujejo skozi predor na Karlovško ter mimo Križank do Slovenske cesta. Na enak način je spremenjena tudi proga št. 20.

Številka 11 iz smeri Zaloga na Poljanski cesta zavija na Kopitarjevo ulico in nadaljuje preko Komenskega ulice na relaciji Tavčarjeva - Slovenska - Bavarski dvor - Bežigrad. V smeri proti Zalogu pa po relaciji Dunajska - Tivolska - Gosposvetska - Dalmatinova ter nadalje po prej opisani poti iz smeri Zaloga.

Proga številka 26 nadomestila progi 16 in 21
S septembrom je proga 10 povezana z linijo 15 v novo progo številka 25 relacije Medvode - Zadobrova. Desetka namesto čez Prešernov trg vozi po relaciji Zaloška - Njegoševa - Masarykova - Slovenska - Gosposvetska - Medvode. Tromostovju se izogne tudi proga številka 13, ki po novem vozi med Sostrim in Bežigradom.

Končna postajališča prog 10, 13, 15, 16, 17 in 21 v centru mesta so ukinjena. Nova linija številka 26 z relacijo Beričevo - Gameljne, ki bo potekal preko Bavarskega dvora, je nadomestila progi 16 in 21.

Proga 8 Ježica - Brod, po novem vozi preko Samove ulice in Drenikove na Celovško in se tako izogne centru. Linija številka 17 povezuje BTC in nakupovalni center na Rudniku. Bokalce in Vrhovce LPP povezuje z linijo 14B.

Ljubljansko mestno jedro bo zaprto za promet