Osumljeni Mihael Karner je v priporu v Avstriji. Foto: MMC RTV SLO
Osumljeni Mihael Karner je v priporu v Avstriji. Foto: MMC RTV SLO

Odločitev, da se ustavi priprava Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN), izhaja iz odgovorov Mestne občine Ljubljana (MOL) na vprašanja mestnega svetnika SDS-a Anžeta Logarja.

Odgovori MOL-a na Logarjeva vprašanja v celoti.

Projekt Urbana oaza na zemljišču v lasti v Avstriji aretiranega domnevnega preprodajalca steroidov Mihaela Karnerja je predvideval gradnjo 175 stanovanj.

Med odgovori MOL-a med drugim piše, da so se predstavniki investitorjev, projektantov in izdelovalcev prostorskega načrta konec lanskega leta sešli dvakrat.

Na prvem sestanku 2. decembra lani sta bila med drugim navzoča tudi Karner in pokojni Danilo Slivnik, tedaj stric Karnerjeve žene, tudi aretirane. Navzoč je bil tudi vodja oddelka za urejanje prostora Miran Gajšek.

Iz zapisanega izhaja, da so takrat med drugim obravnavali pripombe na OPPN iz javne razprave in sklenili, da je treba velikost stanovanjskega objekta zmanjšati.

Skoraj ista zasedba - MOL je namesto Gajška zastopal podžupan Janez Koželj - se je ponovno sešla 14. decembra lani na predstavitvi spremenjenega projekta. Zakonca Karner so nedolgo zatem aretirali zaradi domnevne preprodaje anaboličnih steroidov prek spleta.

Iz odgovorov (dostopni prek povezave v okvirčku) pa ni razbrati, kdaj in zakaj so se na MOL-u odločili ustaviti postopek sprejemanja prostorskega načrta Tovil. Zapisano je le, da je oddelek za urejanje prostora začel obravnavo pripomb k osnutku, vendar je delo prekinil po odločitvi MOL-a, da se priprava dokumenta ustavi.

Nekateri so zadovoljni
Odločitev pozdravljajo v iniciativi za ohranitev Viškega gozdička. Je pa pobudnik iniciative Slavko Marolt po poročanju Dela hkrati zaskrbljen, saj doslej ni dobil še nobenega odgovora na pobudo, ki so jo podali okoliški stanovalci in lastniki poslovnih prostorov Tovila, da bi 2,4 hektara veliko zemljišče v lasti Mihaela Karnerja iz stanovanjske površine prekvalificirali v parkovni gozd. Člani iniciative namreč želijo ohraniti ves zaščiteni gozdiček z zaščitenima borom in sovo vred.