Janković izpostavlja dejstvo, da je bila prošnja za zamenjavo zemljišča rešena v dveh tednih. Foto: RTV SLO
Janković izpostavlja dejstvo, da je bila prošnja za zamenjavo zemljišča rešena v dveh tednih. Foto: RTV SLO

Ne pogovarjamo se o nobeni novi lokaciji, ampak govorimo o Stožicah ...

Zoran Janković
Stadion do l. 2008

Kot je pojasnil na dnevni tiskovni konferenci, bo postavljen v Stožicah, razpis za izbor investitorja za stadion, dvorano in trgovski center pa bo objavljen marca.

Je pa denacionalizacija še vedno tista, ki mrači čelo zaradi visoke javnomnenjske podpore v anketi Dela sicer sijočega župana. Pri eni parceli je sodišče zavrnilo vračilo v naravi. Drugo pa je prišlo v roke denacionalizacijskemu upravičencu, ki je prosil za zamenjavo zemljišča v velikosti 8.000 kvadratnih metrov s tem. Janković pravi, da je zahtevo oddal 17. maja in da je bila prošnja odobrena v dveh tednih, čeprav "gre sicer na občini vse počasi".

Kupiti bo treba 50.000 kvadratnih metrov zemljišča
To bo moral MOL zdaj odkupiti. Skupaj ima MOL v Stožicah v lasti 143.000 kvadratnih metrov zemljišča, odkupiti pa bo moral že 50.000 kvadratnih metrov. Preostala zemljišča po Jankovićevih besedah niso sporna, ker so na obrobju lokacije, tako da se lahko gradnja začne.

Stadion v Črnuče, v Stožice stanovanjska soseska?
Slišati pa je tudi govorice, da bi novi stadion lahko zgradili na območju severno od Save, v Črnučah. Ameriški poslovnež srbskega rodu Milan Mandarić, velik nogometni navdušenec, naj bi bil pripravljen tam postaviti stadion, v zameno za to bi lahko njegovo podjetje v Stožicah zgradilo stanovanjsko sosesko. Mandarić je že dvakrat obiskal župana, vendar ta zatrjuje, da se o taki kupčiji nista pogovarjala. "Njega je samo zanimalo, kakšne načrte imamo z nogometom v Ljubljani," pojasnjuje Janković.

Kar pa se tiče Delove ankete. 47 odstotkov vprašanih je z delom Jankovića zadovoljnih ali pa zelo zadovoljnih, srednje pa je zadovoljnih 23 odstotkov. Po mnenju župana je to dokaz, da njegova ekipa niza izjemne rezultate.

Ne pogovarjamo se o nobeni novi lokaciji, ampak govorimo o Stožicah ...

Zoran Janković
Stadion do l. 2008