Lista je vložena

Bratuškova je na začetku povedala, da se o vseh imenih v koaliciji niso pogovarjali in da je pri finančnem resorju imela tudi največ pomislekov. Na mestu finančnega ministra si je tudi želela videti žensko, hkrati pa si je želela nekoga iz bančnega sektorja. In zdaj se bo po njenem mnenju lahko takoj lotil te največje težave. "Sem pa malce razočarana nad tem, da strokovnjaki, ki veliko govorijo o tem, kaj vse bi bilo treba narediti, ne pristopijo in pomagajo," je dejala.


Zatrdila je, da ji je morebitni novi finančni minister Uroš Čufer, delal je kot finančni analitik v NLB-ju, zagotovil, da s slabimi posojili ni imel nič. Dodala je, da bi si sicer želela več strokovnjakov v ekipi, a da je ekipa po njenem mnenju optimalna. Napovedala je, da bo vsem ministrom in ministricam gledala pod prste, kot eno najpomembnejših nalog pa je izpostavila prenos tožilstva nazaj pod pravosodje.
Članska izkaznica kot zgolj članska izkaznica
Glede poziva vsem, ki so nedavno dobili nove državne službe z imenovanjem vlade v odhodu, pa je dejala, da sama sicer misli, da strankarska izkaznica ne bi smela biti ovira, ne pa tudi prednost pri zaposlitvi.
O holdingu je povedala, da bodo spremenili le to, da bo morebitna kupnina od prodaj ostala v državnem proračunu, upravljanje podjetij pa se bo združilo pod eno streho. Napovedala je večje osredotočenje na boljšo klasifikacijo, ki bo temeljila na strokovnosti.
V bankah bodo poskušali najti rešitev, ki bo čim manj obremenilo davkoplačevalce in podjetja. Še enkrat je napovedala tudi dvig DDV-ja kot skrajnega ukrepa, kar pa bo jasneje, ko bodo dobili pregled nad trenutnim stanjem v proračunu. Obenem pa je še napovedala, da bo odstopila, če bo fakulteta ugotovila, da je njeno magistrsko delo plagiat.