Doseči želimo vzpostavitev delovnega razmerja za Meška od 3. novembra do odločitve prvostopenjskega sodišča o tem in odškodnino, je poudaril Meškov odvetnik. Foto: MMC RTV SLO
Doseči želimo vzpostavitev delovnega razmerja za Meška od 3. novembra do odločitve prvostopenjskega sodišča o tem in odškodnino, je poudaril Meškov odvetnik. Foto: MMC RTV SLO

Pojasniti velja, da se Meško poravnalnega naroka v tožbi, ki jo je proti STA-ju zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi vložil 3. novembra lani, zaradi zdravstvenih težav ni udeležil. Njegov zagovornik Ivan Kukar pa je na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani pojasnil, da so se za mediacijo odločili zato, ker je Meško hudo bolan.

Veselinovič: STA na mediacijo pristal le zaradi Meškove bolezni
Poleg tega je Kukar pojasnil, da sta obe strani že postavili temelje za mediacijo. Čeprav je Meško v tožbi zahteval vzpostavitev delovnega razmerja od 3. novembra lani, plačilo prispevkov in plač, bo v postopku mediacije namesto reintegracije zdaj zahteval odškodnino v višini 18 plač, kakršne je prejemal kot odgovorni urednik.
In čeprav Kukar trdi, da sta strani zbližali stališča in omenja tudi že višino odškodnine, prave enotnosti, kot kaže, še ni. Na njegove besede se je namreč ostro že odzval odvetnik STA-ja Miha Kozinc: "Glede na navedbe Meškovega odvetnika Ivana Kukarja /.../ poudarjam, da višina odškodnine, ki jo omenja, sploh še ni bila predmet pogovorov na danes začetem poravnalnem naroku in da bo to predmet mediacije, ki pa se še niti začela ni. Ob tem, da je postopek tajen, je najmanj nenavadno, da nasprotna stran govori o visokih zahtevkih. Vendar pa je za vsak dogovor potreben kompromis v mediaciji, na katero je STA pristal izključno zaradi Meškove hude bolezni, o kateri je javno in šele zdaj prvi spregovoril njegov odvetnik."

Mediacijski narok naj bi bil sicer razpisan v od dveh do štirih tednih.

Meško razrešen novembra lani
Direktor STA-ja Bojan Veselinovič je Meška s funkcije razrešil 3. novembra lani, pri čemer mu je posredoval tudi izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.