Na ministrstvu pričakujejo, da bo Miklavčič opravil krajšo rehabilitacijo, potem pa se bo vrnil na delo. Foto: MMC RTV SLO
Na ministrstvu pričakujejo, da bo Miklavčič opravil krajšo rehabilitacijo, potem pa se bo vrnil na delo. Foto: MMC RTV SLO
Miklavčičevo stanje stabilno

Z ministrstva za zdravje so sporočili, da se minister počuti dobro, njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Za zdaj potrebuje le počitek. Iz bolnišnice je minister Borut Miklavčič v spremstvu soproge in zdravniške ekipe odšel zgodaj zjutraj. V Kliničnem centru so opravili dodatne preiskave, med drugim magnetno resonanco da bi odkrili vzrok, zakaj je prišlo do strdka.

Podrobnejše informacije o ministrovem zdravstvenem stanju bodo predstavljene na nedeljski novinarski konferenci, drugih informacij pa javnosti do tedaj ne bo na voljo, so še sporočili z MZ-ja. Po neuradnih infromacijah naj bi o svojem počutju v nedeljo spregovoril sam minister, ki naj bi prihodnji teden že obiskal ministrstvo, poroča TV Slovenija. Kdaj bo začel delati s polno paro, pa za zdaj ni znano.

Na ministrstvu za zdravje so v petek zvečer zanikali navedbe hrvaških medijev, da naj bi zaradi slabega zdravstvenega stanja Miklavčič ponudil odstop. Dodali so, da se je njegovo stanje izboljšalo, ni pa jasno, zakaj je prišlo do tromboze manjše arterije v možganskem deblu, saj je bil minister zdrav in ni imel dejavnikov tveganja srčno-žilnih bolezni. V sporočilu za javnost so še zapisali, da računajo, da bo minister popolnoma okreval, svoje delo pa bo nadaljeval po krajši rehabilitaciji v ljubljanskem kliničnem centru.

Ministra sicer že od prvega avgusta nadomešča državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen in ga bo nadomeščal do vrnitve na delo.

Miklavčičevo stanje stabilno