Na četrtkovi javni dražbi v Kopru tudi nepremičnine, katerih pravni promet je prepovedan. Foto: BoBo
Na četrtkovi javni dražbi v Kopru tudi nepremičnine, katerih pravni promet je prepovedan. Foto: BoBo

Nepremičnine, ki so znotraj ureditvenega območja državnega prostorskega načrta za celovito prostorsko ureditev pristanišča za mednarodni promet v Kopru, so zunaj pravnega prometa, zato bi bila njihova prodaja pravno neveljavna, so opozorili na ministrstvu za promet. Morebitni kupci z njimi tako ne bodo mogli razpolagati.

"Prenos lastninske pravice ne bo mogoč"
"Overitev zemljiškoknjižnega dovolila oziroma pravnega posla za promet z nepremičninami, katerih promet je prepovedan, ni mogoča. Prav tako ne bo mogoč vpis oziroma prenos lastninske pravice z Mestne občine Koper na morebitnega kupca v zemljiški knjigi," so poudarili na ministrstvu.

Tiste nepremičnine, katerih pravni promet je prepovedan, so sicer navedene v uredbi o začasnih ukrepih za zavarovanje urejanja prostora na podlagi programa priprave državnega lokacijskega načrta za celovito prostorsko ureditev pristanišča za mednarodni promet v Kopru, so še pojasnili.

Na dražbi tudi zemljišča občine Ankaran
Dražba pa zajema tudi zemljišča v občini Ankaran, ki naj bi samostojno začela delovati leta 2014. Predsednik krajevne skupnosti Ankaran Gregor Strmčnik je pozval udeležence dražbe, naj se vzdržijo nakupa teh nepremičnin, saj bodo z izpodbojnimi tožbami "dosegli ničnost vseh pravnih postopkov, ki bodo sproženi na dražbi".