V Mladi liberalni demokraciji, ki ji predseduje Borut Cink, pravijo, da so pričakovali, da bo večina sodelujočih v kampanji svojo argumentacijo razvijala na podlagi resničnih podatkov in trditev.
V Mladi liberalni demokraciji, ki ji predseduje Borut Cink, pravijo, da so pričakovali, da bo večina sodelujočih v kampanji svojo argumentacijo razvijala na podlagi resničnih podatkov in trditev. "Žal se iz dneva v dan dokazuje ravno nasprotno, pri čemer smo razočarani, da se je temu trendu pridružil tudi podmladek SDS," so zapisali v sporočilu za javnost. Foto: BoBo

Mlada liberalna demokracija se je odzvala na izjavo predsednika SDS-ovega podmladka Andreja Čuša, ki je v četrtek na tiskovni konferenci dejal, da je definicija družine v družinskem zakoniku zavajajoča. Hkrati je po mnenju Mlade LDS "podal številke, ki ustrezajo le njegovi interpretaciji določil zakonika".

Po mnenju Mlade LDS definicija družine zajema vse enostarševske družine, reorganizirane družine, rejniške in druge družine. "Gre za po vseh strokovnih merilih vključujočo definicijo, ki je usklajena tudi z definicijo družine, ki jo je v letu 1996 podala organizacija Združenih narodov," so še zapisali.

Kot namerno zavajanje so mladi liberalni demokrati označili tudi Čuševe navedbe o preživninah, saj zakon v okviru preživninskih odločb jasno navaja, da morajo starši za otroka skrbeti do polnoletnosti oziroma do 26. leta, če nadaljuje šolanje. Pri tem zakonik določa le pravni okvir, medtem ko posamezne dejavnike vedno presoja sodišče.

Dodali so, da si želijo, da država izkazuje enako skrb in zaščito za vse družine in partnerske skupnosti v Sloveniji.