Foto:
Foto:
Pogovor z Stanetom Pejovnikom

Predsednik Gibanja za pravičnost in razvoj je v MMC-jevi klepetalnici povedal, da bodo člane gibanja pri nadaljnjem delu usmerjale Drnovškove vizije. Gibanje je neformalno druženje ljudi z zelo različnimi stališči, je pojasnil in napovedal, da bodo v nedeljo na gradu Bogenšperk posadili Drnovškovo lipo in z njo poskušali pokazati, da bo predsednik na neki način ostal v nas in z nami.

Financiranje iz članarine in darov
Natančnega števila članov gibanja Pejovnik ne pozna, povedal pa je, da obvestila pošiljajo na od 3.000 do 4.000 naslovov. Delovanje društva se po njegovih besedah financira izključno iz članarine in darov. Darove iščejo sproti za konkretne akcije, nimajo zaposlenih, vse delo opravimo prostovoljno.

Letos bodo izpeljali dve nalogi, ki sta bili obe že dogovorjeni s predsednikom, je razložil Pejovnik. 22. aprila, na dan zemlje, bodo pripravili srečanje članov na Trubarjevi domačiji in tako zaznamovali dva dogodka, prvega junija pa bo v Ljubljani Pohod za hrano.

Takoj je poskočila iskra
Na vprašanje, kako je sam spoznal Drnovška, je Pejovnik odgovoril, da ga je daleč nazaj povabil k delu v vladi kot morebitnega ministra za znanost in takrat sta imela prvi osebni stik, nato pa se je v gibanje dejavno vključil takoj na začetku. Ko ga je Drnovšek prosil, če bi prevzel vodenje gibanja, tega ni mogel odkloniti.

A. S.

Pogovor z Stanetom Pejovnikom