Nadškof Stanislav Zore ob umestitvi. Foto: BoBo
Nadškof Stanislav Zore ob umestitvi. Foto: BoBo

Ljubljanski nadškof Zore je v božičnem voščilu izpostavil, da živimo v času, ko v medijih, ki nam sporočajo dogodke iz sveta in iz naših krajev, slabe novice prehitevajo druga drugo in ko grozeči naslovi kričijo na nas skoraj z vsake strani časopisov. To po njegovih besedah daje videz, kot da bi se svet pogreznil v zlo in bi ne bilo nobenega upanja več.

Ljudje pa po njegovih besedah ne morejo živeti brez prihodnosti, pričakovanja ali obljube: "Zato v našo sedanjost tako pomirjajoče zveni beseda oznanila božične noči: Rodil se vam je danes v Davidovem mestu Odrešenik, ki je Kristus, Gospod."

Jezusovo rojstvo po besedah Zoreta "ne obljublja samo jutrišnjega dne, ampak nam zagotavlja tudi večno življenje". "Kakor je prvo sveto noč razsvetlila svetloba Jezusovega rojstva tako tudi v mračnost naših dni sije obljuba božje navzočnosti, ki jo potrjuje vsak božični praznik," je dodal.

Vsem, posebej pa tistim, ki iz različnih razlogov doživljajo, da je življenje težko, je zaželel, da bi rojstvo Boga v njih utrdilo prepričanje, da jih Bog ni zapustil.

Blagoslovljen božič je voščil tudi vsem Slovencem po svetu in tistim, ki so zaradi različnih dolžnosti daleč od doma, ter vernikom drugih krščanskih skupnosti. Vsem prebivalcem domovine pa je v novem letu zaželel mir in dobro.